Чуждестранни кандидат-студенти и студенти

ДЕН НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ - 7 март 2018 година

четвъртък, 08 март 2018 13:09

Ден на чуждестранните студенти в УНСС

четвъртък, 08 март 2018 12:53

За седми път Студентският съвет и САИМО организираха Ден на чуждестранните студенти в УНСС. Събитието се проведе в три панела, като във всеки един чуждестранните студенти представяха презентации за своите държави, сред които Украйна, Молдова, Косово, Казахстан, Македония, Албания и Италия.

Радвам се, че за първа година успяхме да сменим концепцията на това събитие и да го приближим до студентите. По този начин всеки може да се докосне до различната култура и нацията на нашите колеги от чужбина, посочи при откриването Кристиян Маджуров, председател на Студентския съвет.

Откриването на Деня на чуждестранните студенти в УНСС

Председателят на САИМО Петър Николушев посочи, че за него и за студентите от организацията е голяма чест да организират такива събития, в които се дава възможност на чуждестранните студенти да открият нови приятелства и да покажат своята култура и традиции.

Първата презентация беше на първокурсника Владислав Стоев, който представи Украйна.

Презентацията за Молдова беше на Александра Желяпова, студентка в трети курс, специалност „Бизнес администрация“. Грисен Чакъри, студент във втори курс, „Администрация и управление“, представи Албания. Косово беше представено от Адел Исаки, студент в трети курс, специалност „Международни отношения“ (на снимката горе). Презентации представиха и първокурсниците Александар Стевков от Македония, Лилия Семкова и Максим Койчев от Украйна.

Чуждестранните студенти с отличен успех, както и представилите презентации получиха специални сертификати в зала „Тържествена“ (на снимките долу).

Галерия снимки от ДЕН НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ СТУДЕНТИ - 7 март 2018 година ...