Чуждестранни кандидат-студенти и студенти

Ден на чуждестранните студенти - 14 март 2017 г.

вторник, 21 март 2017 13:19

                      За поредна година в УНСС се проведе традиционният Ден на чуждестранните студенти, организиран от Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Студентския съвет.

 По време на събитието

                  Председателят на САИМО Илиян Крумов приветства чуждестранните студенти и посочи, че организирането на това мултикултурно събитие е традиционно. „Надявам се да разкажете повече за престоя и впечатленията си от България“, добави Илиян.

                  Присъстващите бяха поздравени и от председателя на Студентския съвет Кристиян Маджуров. „Щастлив съм, че виждам толкова чуждестранни студенти“, отбеляза той и призова те да  разкажат повече за себе си и страните, от които идват, както и за впечатленията си от България и нашия университет.

Илиян Крумов (вляво) и Кристиян Маджуров

Организаторите на събитието бяха подготвили анкета с въпроси от географията, историята и обичаите на България, на която чуждестранните студенти отговориха бързо и правилно.

Награди за правилно отговорилите студенти

Своите страни представиха Александър Шаргов от Молдова и Томирис Медетбекова от Казахстан. И двамата говориха на български, който вече са усвоили добре.

За своята мобилност в Университета Манхайм, Германия, разказа студентката Лилия Георгиева, която беше подготвила специално видео. По думите и това е едно страхотно преживяване, което всеки студент трябва да изпита.

Чуждестранни студенти в нашия университет

Презентация за обучението и престоя си в България показа Валерия Ясибаш, която говори с голяма любов за страната ни. Тя сподели видяното за посетените места, красотата и природата ни. „В УНСС срещнах страхотни хора“, добави Валерия и изрази впечатленията си от публичните лекции и кръглите маси, които университетът организира.

Специални грамоти получиха чуждестранните студенти, отличили се с висок успех през последния семестър.

Галерия снимки от Ден на чуждестранните студенти - 14 март 2017 г. ...