Център по енергиен бизнес и инфраструктура

Обновено: петък, 06 август 2021 12:47

За нас

Научноизследователският Център по енергиен бизнес и инфраструктура е създаден с решение на академичния съвет на УНСС през 2015 г. към Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката". Инициатор и основател на Центъра е проф. д.н. Христо Първанов.

Дейностите на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура обхващат задълбочена работа както с научно-изследователска, така и с практико-приложна ориентация. Екипът на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура включва доказани учени от Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката", съчетаващи задълбочена професионална експертиза в секторите енергетика и транспорт и участие в мащабни бизнес-ориентирани проекти. Катедрата е с над 70 годишна история и безупречна репутация от създаването си до днешни дни.

Центърът предоставя възможности за научно-изследователска работа с акцент върху икономическите аспекти в секторите енергетика и транспорт на млади учени, които се стремят да надградят получените до този етап на образование и професионална реализация теоретични и практически познания и експертиза.

Също така екипът на Научноизследователския Център по енергиен бизнес и инфраструктура подпомага контактите между младите учени, възпитаници на Катедра "Икономика на транспорта и енергетиката", и водещите компании в секторите на дейност.