Регионален център за дистанционно обучение - Хасково

Тържествено беше открита новата учебна година в РЦДО Хасково

сряда, 23 септември 2020 9:04

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри новата 2020/2021 учебна година в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Хасково.

Гости на тържеството бяха заместник областният управител на Хасково г-н Митко Петров, зам.-кметът на Хасково г-жа Мария Вълчева, кметът на Харманли г-жа Мария Киркова, общинският съветник и предприемач г-н Делян Делчев, д-р Хасан Азис, кмет на община Кърджали.

По традиция тържеството започна с химните на България и Европейския съюз и студентския химн.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства студентите, преподавателите и служителите и им пожела успех. УНСС е водещ в прилагането на новите онлайн технологии  в областта на висшето образование. Академичното ръководство дава висока оценка и подкрепя развитието на дистанционното обучение в РЦДО - Хасково, посочи ректорът.

Ректорът проф. Димитър Димитров

Проф. д-р Надя Миронова, директор на РЦДО, поздрави първокурсниците и студентите с пожелание Регионалният център да допринесе за превръщането на Хасково в университетски град. Тя обеща центърът да стане и своеобразен културен  център за студентски живот в региона. 

Проф. Миронова съобщи, че е срещнала разбиране за партньорство с местната власт в областите Хасково и Кърджали, както и с представители на бизнеса и обяви идеята за провеждането на открити лекции в училищата и състезания по професии.

Заместник областният управител на Хасково г-н Митко Петров

Заместник-кметът на Хасково г-жа Мария Вълчева.

С приветствие към студентите се обърна кметът на община Кърджали г-н Хасан Азис, доктор по администрация и управление на УНСС

За студентите от центъра бе организирано обучение за работа в онлайн среда, което проведе д-р Жанета Каравасилева от отдел „Дистанционно обучение“ на УНСС.

През учебната 2020/2021 година в РЦДО ще се обучават 546 студенти в ОКС „бакалавър“, от които 156 първокурсници, по специалностите „Мениджмънт и администрация“, „Счетоводство и контрол“ и „Икономика“, и в ОКС „магистър“ в специалностите „Счетоводство и контрол“, „Бизнес администрация“ и „Икономика на човешките ресурси“.

Проф. Миронова съобщи, че за първи път в страната УНСС ще обучава магистри по специалността „Управление на миграционните процеси“, към която има интерес в граничния регион.

Галерия снимки от Тържествено беше открита новата учебна година в РЦДО Хасково ...