Обновено: понеделник, 23 октомври 2023 20:43

Eкспедиционната седмица на ENGAGE.EU в УНСС

  

Какво споделиха участниците     

Нилеш от Tilburg University 

„Преди две-три години започнах да изучавам темата за устойчивите градове и когато получих поканата за участие ENGAGE.EU Expedition Week не се поколебах да приема предизвикателството. През тази седмица срещнах прекрасни хора, опознах културата и храната на България и за мен е огромно удоволствие, че съм тук“.

Фей от Tilburg University

„Темата за устойчивите градове е изключително важна, защото е едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени в днешно време. Това е много лична тема за мен, защото наистина ме е грижа за Земята и вярвам в силата на връзката между хората, които ги е грижа за Земята. Затова харесвам тази програма, освен това тя ми дава възможност да споделям идеите си с други хора и да работя с тях по тази важна тема. Не съм била никога в София, България и нямах представа колко хубава и богата култура има София. Разбрах и колко важно е да опознаеш друга култура и да погледнеш нещата и от гледна точка на тази друга култура, за да почерпиш нови идеи, да обмениш опит и ценности“.

Лука от WU Vienna University of Economics and Business

„Темата за устойчивите градове е много важна, защото голяма част от населението на Земята живее в градовете, затова броят им се увеличава много бързо и се очаква в бъдеще да се увеличава още по-бързо, така че трябва да създаваме устойчиви градове за бъдещите поколения. ENGAGE.EU Expedition Week ме срещна с прекрасни хора, с които обсъдихме интересни проекти за бъдещото развитие на устойчивите градове, а София е много красива и хората са много гостоприемни“.

Ноеми от Université Toulouse Capitole

„ENGAGE.EU Expedition Week е предизвикателство, което много ми хареса, защото ми помогна да опозная едни нов град, срещна ме с много хора от Европа, помогна ми да опозная други култури и да видя как хората с различни култури могат да се обединят и да работят заедно, за да направят света едно по-добро място за живот“.

Габриеле от Université Toulouse Capitole

Приех да участвам в това предизвикателство, защото наистина смятам, че е важно да направим градовете по-приветливо място за живот и в социален аспект, и по отношение на околната среда. Преживяването тук е наистина вълнуващо, защото се запознах с много нови хора и опознах място, на което не съм бил преди“.

Ванеса от University of Mannheim

„Смятам, че младите хора трябва да живеят и да учат в градовете, затова е много важна тяхната трансформация в устойчиви градове. Харесва ми международната среда и общуването с много хора от различни държави.

Ник от University of Mannheim

Темата за устойчивите градове е огромно предизвикателство, защото градовете са сърцето на модерното общество в днешно време, градовете са енергийният фактор за устойчиво развитие. Много ми хареса възможността да работим в екип с хора от други държави и да обменяме опит и идеи“.