Обновено: сряда, 31 май 2023 10:36

Поради ремонтни дейности в УНСС до 15 септември 2023 г. централният паркинг и паркингът пред Библиотеката ще бъдат затворени, а достъпът до Библиотеката ще бъде ограничен

Уважаеми колеги,

Предстои започването на важни за нашия университет инвестиционни проекти.

Стартира  изграждането на фотоволтаичен парк, който ще даде енергийна независимост на УНСС и значително ще снижи разходите за ток и отопление. Паркът ще бъде разположен върху конструкция над Централен паркинг и покривните пространства на част от учебните корпуси. Инвестицията е за близо 3 млн. лева и се реализира чрез ЕСКО договор, т.е., средствата за изграждането се осигуряват от Изпълнителя, а Университетът изплаща инвестицията по погасителен план за сметка на произвежданата електроенергия от фотоволтаичния парк!

Започва ремонтът и на Университетска библиотека с целева субсидия от държавата на стойност 2 млн. лева. Проектът ще позволи да разполагаме с модерен библиотечен комплекс със споделени пространства и дигитализиран книжен фонд.

Строително-ремонтните работи започват на 30 май 2023 година. Предвижда се те да продължат до началото на новата учебна година.

От 16:00 часа на 28 май 2023 година ще бъдат затворени централният паркинг и този пред Библиотеката. За периода от 30 май до 15 септември за преподавателите и служителите са осигурени паркоместа както следва:

  1. В подземния паркинг на учебен корпус „К“.
  2. На малкия паркинг между учебни корпуси „К“ и „И“.
  3. На малкия паркинг на централен вход.
  4. На паркинга пред Машинния факултет на ТУ – София.
  5. Пред СК „БОНСИСТ“.
  6. На паркинга пред клона на банка ДСК (но паркингът пред библиотеката, който е продължение на този паркинг, ще бъде затворен).
  7. На паркинга на UMBRELLA BAR (срещу Студентска поликлиника)

Пропуски и подробна информация за паркоместата могат да бъдат получени от отдел „Транспорт и снабдяване“!

За въпроси може да се обръщате към г-н Бисер Иванов на тел. +359 888 100 820.

Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

С уважение,

Проф. д-р Димитър Димитров


Във връзка с цялостното реновиране на Библиотеката на УНСС достъпът до нея е ограничен, а заемането на книги за вкъщи – невъзможно. 

Информационните ресурси на университетската библиотека може да се използват само от компютрите в стая 2095. В същата стая са осигурени работни места за връщане на книги и подпечатване на служебни бележки за времето на ремонтните дейности.

Справочно-библиографското обслужване на потребителите се извършва чрез подаване на електронни заявки от сайта на библиотеката или на място – в стая 2095.

Отдел „Комплектуване и каталогизация“ и сектор „Автоматизация“ работят без промяна на работните им места.