Обновено: понеделник, 02 август 2021 11:45

Международен бизнес и управление с преподаване на английски език - дуална магистърска програма между УНСС и Шанхайския университет „Джао Тонг“

В дуалната магистърска програма „Международен бизнес и управление“, предлагана от катедра „Международни икономически отношения и бизнес“, УНСС и  Шанхайския университет „Джао Тонг“, Китай, сe обучават бакалаври с образователно-квалификационна степен от различни професионални направления. Тя подготвя магистри със знания и практически умения в международния бизнес и публичната администрация. Обучението е на английски език. През първите два семестъра то се осъществява в УНСС, а през третия и четвъртия семестър - в най-големия мегаполис на Китай – Шанхай. В края на обучението си магистрите получават две дипломи за завършена магистърска степен с преподаване на английски език – издадени съответно от УНСС и Шанхайския университет „Джао Тонг“. Съгласно споразумението, подписано между двата университета, българските студенти заплашат първите два семестъра такси за обучение в УНСС, а третият и четвъртият семестър – таксите на Шанхайския университет „Джао Тонг“. Подписаното споразумение за сътрудничество между двата университета по програмата Еразъм+ на ЕС дава възможности за получаването на стипендии от българските студенти, които да подпомогнат обучението им по време на престоя им в Китай.

Професионална реализация

Магистрите, които се обучават в дуалната магистърска програма имат разнообразни възможности за реализация както в бизнеса, така и в държавната администрация и неправителствения сектор. Получаването на знания и умения в две професионални направления – „Иконимика“ и „Администрация и управление“ – съответства на съвременните изисквания за интердисциплинарен подход при решаването на различни проблеми. Обучението във втората по големина икономика в света обогатява техния опит за работа в междукултурна среда, помага за изграждането на широка мрежа от международни контакти, за развитието на предприемачески усет  и успешна кариера.