Обновено: сряда, 15 февруари 2023 13:08

Международен бизнес с преподаване на англ. език - дуална магистърска програма между УНСС и UNINT - Рим, Италия

Цели на обучението

Дуалната магистърска програма „Международен бизнес с преподаване на английски език“ на катедра „Международни икономически отношения и бизнес“ (факултет „Международна икономика и политика“, УНСС) и Факултета по икономика на Университета за международни изследвания в гр. Рим, Италия (University of International Studies of Rome, UNINT) e предназначена за бакалаври от различни професионални направления. Тя има за цел да развие знания, умения и компетенции в областта на международния бизнес. Обучението е практически ориентирано, като през първите два семестъра то е в УНСС, а през третия и четвъртия семестър – в UNINT. В края на обучението си магистрите получават две дипломи за завършена магистърска степен с преподаване на английски език – издадени съответно от UNINT и от УНСС. Съгласно споразумението, подписано между двата университета, размерът на таксите за българските студенти е еднакъв за всички семестри и се заплаща в УНСС. Българските студенти в дуалната магистърска програма имат право на стипендия по програмата „Еразъм +“ за семестрите, през които ще се обучават в UNINT – Рим.

Специалността има практическа насоченост, която се постига чрез посещения в международни, български и италиански компании, осъществяващи международен бизнес, чрез решаване на казуси с практическа насоченост и чрез участие в преподаването на успели в практиката гост-лектори.

Професионална реализация

Възпитаниците на дуалната магистърска програма притежават изключително богати възможности за успешна професионална реализация в международни компании от реалната икономика, дигиталната икономика и услугите, както и в областите на управлението на международни проекти, международните организации и публичната администрация. Завършилите специалността придобиват също знания и умения за развиване на собствен международен бизнес, както и за оказване на консултантски услуги.