Обновено: понеделник, 02 август 2021 0:47

Бизнес логистика и вериги на доставките

Цели на обучението

Целта на специалността е да удовлетвори нарастващите потребности от подготвени специалисти и мениджъри в областта на логистиката и веригите на доставки в резултат на повишаване на тяхното ключово значение за конкурентоспособността на организациите. В процеса на обучение се предоставят съвременни знания и се развиват необходимите умения за интегрирано управление на материалните и свързаните с тях потоци във веригите на доставки.

Магистрите, които завършват специалността с успех над 4.40, получават сертификат от ELA (European Logistics Association) за покриване на изискуемите знания за професионална квалификация European Junior Logistician.

Професионална реализация

Завършилите специалността постигат бърза и широка професионална реализация във всички икономически сфери, като заемат ръководни позиции на по-високите равнища на управление. Дипломираните специалисти могат да работят в областта на: планиране на снабдяването, производството, дистрибуцията и веригите на доставки; управление на взаимоотношенията с доставчиците; развитие на продуктите и тяхното въвеждане и представяне на пазара; управление на взаимоотношенията с клиентите; управление на процесите по изпълнение на поръчките; продажбеното и следпродажбеното обслужване; складовите процеси; транспортните операции; запасите; експортно-импортната дейност; митническото обслужване и контрол; управлението на качеството; опаковането; обратната логистика и др. Магистрите по бизнес логистика и вериги на доставките се подготвят както за извършването на експертни и ръководни роли, така и на научно-изследователска и консултантска дейност в протичането на материалните потоци във веригите на доставки.