Форум на консорциума по проект STUDIES-DIG се проведе в нашия университет

четвъртък, 22 февруари 2024 9:20

Разглеждате снимки от Форум на консорциума по проект STUDIES-DIG се проведе в нашия университет

Вижте пълен текст на Форум на консорциума по проект STUDIES-DIG се проведе в нашия университет

УНСС е координатор на консорциум от 14 партньори, включени в проекта &ndash; университети, публични и частни организации, както и представители на неправителствения сектор от Европа, Азия и Африка. Проектът е част от &bdquo;Хоризонт Европа&ldquo; (Horizon Europe) &ndash; Рамковата програма за научни изследвания и иновации (2021 - 2027), дейности &bdquo;Мария Склодовска-Кюри&ldquo;&nbsp; за научни изследвания, иновации и обмен на персонал (Marie Sklodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchangе - RISE). Изпълнението на проекта стартира на 1 януари 2024 г.&nbsp; и основната му цел е да проучи и установи успешни съвременни модели и инструменти, които могат да подпомогнат трансформирането на висшето образование, както и устойчивата и ефективна адаптация на системите на висшето образование в дигиталната ера. Участниците са убедени, че образованието е основен път за постигане на&nbsp; целите за устойчиво развитие. Партньорите по проекта са обединени в програма за обмен на персонал и научни изследвания за период от 48 месеца.<br>Срещата на консорциума в УНСС е&nbsp; по инициатива на координатора и поставя началото на екипната работа по изпълнение на работните пакети в проекта, като амбициите на участниците са да развиват&nbsp; международните, интердисциплинарните и мултисекторните връзки на сътрудничество не само в рамките на този проект, но и да се постави началото на нови съвместни инициативи.

УНСС е координатор на консорциум от 14 партньори, включени в проекта – университети, публични и частни организации, както и представители на неправителствения сектор от Европа, Азия и Африка. Проектът е част от „Хоризонт Европа“ (Horizon Europe) – Рамковата програма за научни изследвания и иновации (2021 - 2027), дейности „Мария Склодовска-Кюри“  за научни изследвания, иновации и обмен на персонал (Marie Sklodowska-Curie Research and Innovation Staff Exchangе - RISE). Изпълнението на проекта стартира на 1 януари 2024 г.  и основната му цел е да проучи и установи успешни съвременни модели и инструменти, които могат да подпомогнат трансформирането на висшето образование, както и устойчивата и ефективна адаптация на системите на висшето образование в дигиталната ера. Участниците са убедени, че образованието е основен път за постигане на  целите за устойчиво развитие. Партньорите по проекта са обединени в програма за обмен на персонал и научни изследвания за период от 48 месеца.
Срещата на консорциума в УНСС е  по инициатива на координатора и поставя началото на екипната работа по изпълнение на работните пакети в проекта, като амбициите на участниците са да развиват  международните, интердисциплинарните и мултисекторните връзки на сътрудничество не само в рамките на този проект, но и да се постави началото на нови съвместни инициативи.

Страница:

Галерия снимки от Форум на консорциума по проект STUDIES-DIG се проведе в нашия университет ...