Учениците от 8a клас на 96. СУ „Л. Н. Толстой” ще снимат през лятото видеорепортажи на тема „Утре Наш Става Светът“

вторник, 06 юни 2023 13:39

Разглеждате снимки от Учениците от 8a клас на 96. СУ „Л. Н. Толстой” ще снимат през лятото видеорепортажи на тема „Утре Наш Става Светът“

Вижте пълен текст на Учениците от 8a клас на 96. СУ „Л. Н. Толстой” ще снимат през лятото видеорепортажи на тема „Утре Наш Става Светът“

&bdquo;Развитието на комуникацията винаги е свързано с голяма технологична промяна. За да може първобитният човек да рисува послания с въглен, значи вече е бил открит огънят, за да може да се печатат книги, значи Гутенберг вече е открил печатната преса, а сега сме в напълно ново време - след появата на интернет и социалните медии, всеки човек може да бъде не само приемник на информация, но и самият той да функционира като медия&ldquo;, каза ръководителят на медийния отдел и отбеляза увеличената отговорност пред съвременния журналист, който освен да бъде първи, трябва да бъде и прав, и достоверен.<br>&bdquo;В морето от лъжливи новини журналистът днес трябва още по-морално да подхожда към информацията, с която разполага и разпространява&ldquo;, се обърна към учениците Десислава Паунска, като говори за Етичния кодекс на българските медии и моралните принципи в журналистическата професия.<br>Фокус на разговора беше и Mojo журналистиката, както съкратено наричат мобилната журналистика и нейния потенциал.<br>Учениците получиха задача за лятната ваканция - да направят репортаж с мобилно устройство по слоган от абревиатурата на университета &ndash; &bdquo;<b>Утре Наш Става Светът</b>&ldquo; .<br>Най-добрите репортажи ще бъдат класирани в края на септември и публикувани на страницата на УНСС, а авторите ще получат награди. В конкурса могат да участват и ученици от други училища. Видеорепортажите трябва да бъдат разказ за проблем, който те биха могли да разрешат в бъдеще. Конкурсните репортажи трябва да бъдат изпратени с кратко мотивационно писмо до 30.09.2023 на имейл <strong><a href="mailto:pr@unwe.bg" style="background-color: #ffffff;">pr@unwe.bg</a>.</strong><br>Беше отправена и покана за стажове, които учениците могат да проведат в отдел &bdquo;Връзки с обществеността и маркетинг" през лятото, както и следващи практически занимания.

„Развитието на комуникацията винаги е свързано с голяма технологична промяна. За да може първобитният човек да рисува послания с въглен, значи вече е бил открит огънят, за да може да се печатат книги, значи Гутенберг вече е открил печатната преса, а сега сме в напълно ново време - след появата на интернет и социалните медии, всеки човек може да бъде не само приемник на информация, но и самият той да функционира като медия“, каза ръководителят на медийния отдел и отбеляза увеличената отговорност пред съвременния журналист, който освен да бъде първи, трябва да бъде и прав, и достоверен.
„В морето от лъжливи новини журналистът днес трябва още по-морално да подхожда към информацията, с която разполага и разпространява“, се обърна към учениците Десислава Паунска, като говори за Етичния кодекс на българските медии и моралните принципи в журналистическата професия.
Фокус на разговора беше и Mojo журналистиката, както съкратено наричат мобилната журналистика и нейния потенциал.
Учениците получиха задача за лятната ваканция - да направят репортаж с мобилно устройство по слоган от абревиатурата на университета – „Утре Наш Става Светът“ .
Най-добрите репортажи ще бъдат класирани в края на септември и публикувани на страницата на УНСС, а авторите ще получат награди. В конкурса могат да участват и ученици от други училища. Видеорепортажите трябва да бъдат разказ за проблем, който те биха могли да разрешат в бъдеще. Конкурсните репортажи трябва да бъдат изпратени с кратко мотивационно писмо до 30.09.2023 на имейл [email protected].
Беше отправена и покана за стажове, които учениците могат да проведат в отдел „Връзки с обществеността и маркетинг" през лятото, както и следващи практически занимания.

Страница:

Галерия снимки от Учениците от 8a клас на 96. СУ „Л. Н. Толстой” ще снимат през лятото видеорепорт ...