Ден 4. Виктория Бешлийска и Георги Милков специални гости на Седмица на книгата

четвъртък, 30 март 2023 17:20

Разглеждате снимки от Ден 4. Виктория Бешлийска и Георги Милков специални гости на Седмица на книгата

Вижте пълен текст на Ден 4. Виктория Бешлийска и Георги Милков специални гости на Седмица на книгата

&bdquo;Радвам се да бъда сред толкова одухотворени лица&ldquo;, сподели Виктория Бешлийска при представянето на втората си книга &bdquo;Сърце&ldquo; - <strong>роман, който носи магията на предишния и роман &bdquo;Глина&ldquo;, но тупти със собствен пулс.</strong><br> &bdquo;Сърце е роман, в който стои идеята за съдбата и вярата и ни води 800 години назад по време на Второто българско царство през преплитане на исторически личности и съдбите на реални, обикновени хора. Когато някой пише за неща, свързани с историята, това изисква много сериозно проучване, това са хиляди страници четене, за да влезеш в духа на епохата, а за да влезеш в този дух, означава не просто да се запознаеш с историческите събития, необходимо е да знаеш основните фигури на епохата, сред които през XII-XIV век е било духовенството.&ldquo; Авторът подробно обърна внимание на проучванията, които са направени за книгата и&nbsp; разказа &bdquo;как се замесва една книга, за да стане един хубав хляб за душата&ldquo;. Виктория Бешлийска уточни, че писането първо започва с пресяването на многото събрана информация и продължи вълнуващият си разказ за книгата.

„Радвам се да бъда сред толкова одухотворени лица“, сподели Виктория Бешлийска при представянето на втората си книга „Сърце“ - роман, който носи магията на предишния и роман „Глина“, но тупти със собствен пулс.
„Сърце е роман, в който стои идеята за съдбата и вярата и ни води 800 години назад по време на Второто българско царство през преплитане на исторически личности и съдбите на реални, обикновени хора. Когато някой пише за неща, свързани с историята, това изисква много сериозно проучване, това са хиляди страници четене, за да влезеш в духа на епохата, а за да влезеш в този дух, означава не просто да се запознаеш с историческите събития, необходимо е да знаеш основните фигури на епохата, сред които през XII-XIV век е било духовенството.“ Авторът подробно обърна внимание на проучванията, които са направени за книгата и  разказа „как се замесва една книга, за да стане един хубав хляб за душата“. Виктория Бешлийска уточни, че писането първо започва с пресяването на многото събрана информация и продължи вълнуващият си разказ за книгата.

Страница:

Галерия снимки от Ден 4. Виктория Бешлийска и Георги Милков специални гости на Седмица на книгата  ...