Обсъдени бяха високите цени на електроенергията в общежитията

понеделник, 12 декември 2022 18:09

Разглеждате снимки от Обсъдени бяха високите цени на електроенергията в общежитията

Вижте пълен текст на Обсъдени бяха високите цени на електроенергията в общежитията

В Голямата конферентна зала и на живо в страницата на Студентски съвет при УНСС във Фейсбук, ръководството на УНСС и ръководството на Поделение &bdquo;Студентски столове и общежития" (П<span>&bdquo;</span>ССО"), съвместно със Студентския съвет при УНСС, организираха среща-дискусия по въпроси, свързани със студентските общежития.<br>В дискусията се включиха заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова, главният секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти доц. д-р Драгомир Стефанов, председателят на Студентския съвет Ангел Стойков, изпълнителният директор на П&bdquo;ССО&ldquo; Пламен Пенев и председателят на Комисията по социално-битови въпроси на учащите Илиян Чабуклийски.<br>Обсъдени бяха наболелите теми сред студентската общност, включващи високите цени на електроенергията, както и мерките, взети от страна на Студентския съвет, Националното представителство на Студентските съвети и ръководството на УНСС по въпроса.

В Голямата конферентна зала и на живо в страницата на Студентски съвет при УНСС във Фейсбук, ръководството на УНСС и ръководството на Поделение „Студентски столове и общежития" (ПССО"), съвместно със Студентския съвет при УНСС, организираха среща-дискусия по въпроси, свързани със студентските общежития.
В дискусията се включиха заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова, главният секретар по социално-битови въпроси на учащите и чуждестранни студенти доц. д-р Драгомир Стефанов, председателят на Студентския съвет Ангел Стойков, изпълнителният директор на П„ССО“ Пламен Пенев и председателят на Комисията по социално-битови въпроси на учащите Илиян Чабуклийски.
Обсъдени бяха наболелите теми сред студентската общност, включващи високите цени на електроенергията, както и мерките, взети от страна на Студентския съвет, Националното представителство на Студентските съвети и ръководството на УНСС по въпроса.

&bdquo;Това е втората среща, която провеждаме, свързана с цената на тока в студентските общежития. Акцентът на срещата е породен от въпроса защо живущите там се таксуват като небитови потребители. Много от тях се свързаха със Студентски съвет по този въпрос, затова според нас е редно да бъде направена такава среща, на която да дадем повече информация. След участие на наши студенти в телевизионен репортаж, относно студентските общежития и сметките за електроенергия, отзвукът е изключително голям. Има забавяния в изплащането на компенсациите на държавно ниво&ldquo;, каза Ангел Стойков.

„Това е втората среща, която провеждаме, свързана с цената на тока в студентските общежития. Акцентът на срещата е породен от въпроса защо живущите там се таксуват като небитови потребители. Много от тях се свързаха със Студентски съвет по този въпрос, затова според нас е редно да бъде направена такава среща, на която да дадем повече информация. След участие на наши студенти в телевизионен репортаж, относно студентските общежития и сметките за електроенергия, отзвукът е изключително голям. Има забавяния в изплащането на компенсациите на държавно ниво“, каза Ангел Стойков.

&bdquo;Taзи среща е продиктувана от една страна от високите цени на тока, но от друга е една добра традиция, която започнахме през миналата година. На нея ще представим на вашето внимание и новостите, и реализираните дейности в общежитията. Благодарение на усилията на председателите на домови съвети под вещото ръководство на г-н Ангел Стойков, бяха изцяло реновирани общите части на 9-ти блок. Въведохме нова система за охрана на студентските общежития. Разполагаме с център за видеонаблюдение, който е ситуиран в 53-ти блок, също така и с външна специализирана охранителна фирма, която получава сигнали от дежурният в Центъра за видеонаблюдение&ldquo;, каза проф. д-р Цветана Стоянова и допълни: &bdquo;промени се начинът, по който се осъществява и почистването на студентските общежития. Вече има професионална фирма за почистване, която се занимава с тези дейности. Пуснахме в експлоатация блок 55Г. Относно тока сме изпратили писмо до Министерството на образованието и науката, в което апелирахме да бъдат разгледани студентските общежития като битови клиенти. Те ни върнаха отговор, че няма как да бъдат разглеждани като битови потребители, но могат да предложат форма на компенсация&ldquo;.

„Taзи среща е продиктувана от една страна от високите цени на тока, но от друга е една добра традиция, която започнахме през миналата година. На нея ще представим на вашето внимание и новостите, и реализираните дейности в общежитията. Благодарение на усилията на председателите на домови съвети под вещото ръководство на г-н Ангел Стойков, бяха изцяло реновирани общите части на 9-ти блок. Въведохме нова система за охрана на студентските общежития. Разполагаме с център за видеонаблюдение, който е ситуиран в 53-ти блок, също така и с външна специализирана охранителна фирма, която получава сигнали от дежурният в Центъра за видеонаблюдение“, каза проф. д-р Цветана Стоянова и допълни: „промени се начинът, по който се осъществява и почистването на студентските общежития. Вече има професионална фирма за почистване, която се занимава с тези дейности. Пуснахме в експлоатация блок 55Г. Относно тока сме изпратили писмо до Министерството на образованието и науката, в което апелирахме да бъдат разгледани студентските общежития като битови клиенти. Те ни върнаха отговор, че няма как да бъдат разглеждани като битови потребители, но могат да предложат форма на компенсация“.

&bdquo;Целта на този тип срещи е да чуем студентите. Освен споменатите реформи, трябва да споменем, че сме насочили своите усилия към ремонт на баните и поддържане на по-добра хигиена в стаите на общежитията. Очакваме Вашите въпроси, за да знаем кое е важно за вас&ldquo;, с тези думи доц. д-р Драгомир Стефанов приветства студентите на срещата.

„Целта на този тип срещи е да чуем студентите. Освен споменатите реформи, трябва да споменем, че сме насочили своите усилия към ремонт на баните и поддържане на по-добра хигиена в стаите на общежитията. Очакваме Вашите въпроси, за да знаем кое е важно за вас“, с тези думи доц. д-р Драгомир Стефанов приветства студентите на срещата.

&bdquo;Относно компенсациите за електроенергия имам важно съобщение за вас. Ще получите съобщение, чрез&nbsp;<span>&bdquo;Уеб-студент&ldquo;</span> и на сайта Поделение &bdquo;Студентски столове и общежития" с информация как да подадете своята банкова сметка, за да получите компенсация. Срокът за подаване е една седмица, подчерта Пламен Пенев.

„Относно компенсациите за електроенергия имам важно съобщение за вас. Ще получите съобщение, чрез „Уеб-студент“ и на сайта Поделение „Студентски столове и общежития" с информация как да подадете своята банкова сметка, за да получите компенсация. Срокът за подаване е една седмица, подчерта Пламен Пенев.

&bdquo;За втора поредна година, въпреки ремонтите, успяхме да класираме и настаним в общежития всички желаещи студенти. Това са над 4 000 студенти, които са в наши блокове&ldquo;, сподели Илиян Чабуклийски.

„За втора поредна година, въпреки ремонтите, успяхме да класираме и настаним в общежития всички желаещи студенти. Това са над 4 000 студенти, които са в наши блокове“, сподели Илиян Чабуклийски.

Галерия снимки от Обсъдени бяха високите цени на електроенергията в общежитията ...