УНСС с участници в последното издание на TEDx - „Пътят на успеха”

сряда, 07 декември 2022 11:50

Разглеждате снимки от УНСС с участници в последното издание на TEDx - „Пътят на успеха”

Вижте пълен текст на УНСС с участници в последното издание на TEDx - „Пътят на успеха”

<span style="text-align: justify;">Форматът TEDx, предоставя на отделни личности или групи, начин да създават местни самостоятелно организирани събития, едно от които е&nbsp;TEDxUNWE -&bdquo;Пътят на успеха&rdquo;.&nbsp;<br></span>Доц. д-р Явор Янкулов ни представи сбор от лични истории, представящи &bdquo;Грешката на оцелелия&ldquo;.&nbsp;Заглавието на лекцията идва от феномен открит през Втората световна война &ndash; при проучване на завърналите се самолети се подсилват местата на поражения върху тези самолети, а не местата, които при обстрел водят до падане на самолета.<br>Лекторът насочи вниманието към лъжлива тенденция за съсредоточаване вниманието върху оцелелите вместо върху загиналите - върху успеха, вместо върху неуспеха. Препоръча да се взима опита не само на успешните хора, а да се има предвид и опита и на не толкова успелите. Доц. Янкулов говори и за правилото в бизнеса с 5-те, които видоизмени в 6-те П-ъта, - &bdquo;предварителната подготовка предотвратява (повторния) провал на представлението&ldquo; и подчерта, че е нормално да има и провали, но е важно да се учим от своите и чуждите грешки.&nbsp;&nbsp;

Форматът TEDx, предоставя на отделни личности или групи, начин да създават местни самостоятелно организирани събития, едно от които е TEDxUNWE -„Пътят на успеха”. 
Доц. д-р Явор Янкулов ни представи сбор от лични истории, представящи „Грешката на оцелелия“. Заглавието на лекцията идва от феномен открит през Втората световна война – при проучване на завърналите се самолети се подсилват местата на поражения върху тези самолети, а не местата, които при обстрел водят до падане на самолета.
Лекторът насочи вниманието към лъжлива тенденция за съсредоточаване вниманието върху оцелелите вместо върху загиналите - върху успеха, вместо върху неуспеха. Препоръча да се взима опита не само на успешните хора, а да се има предвид и опита и на не толкова успелите. Доц. Янкулов говори и за правилото в бизнеса с 5-те, които видоизмени в 6-те П-ъта, - „предварителната подготовка предотвратява (повторния) провал на представлението“ и подчерта, че е нормално да има и провали, но е важно да се учим от своите и чуждите грешки.  

Страница:

Галерия снимки от УНСС с участници в последното издание на TEDx - „Пътят на успеха”  ...