Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отличничка от катедра „Човешки ресурси и социална защита"

четвъртък, 27 октомври 2022 10:10

Разглеждате снимки от Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отличничка от катедра „Човешки ресурси и социална защита"

Вижте пълен текст на Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отличничка от катедра „Човешки ресурси и социална защита"

<span style="text-align: justify;">Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, предложи работа на Боряна Касабова, отличник от катедра &bdquo;Човешки ресурси и социална защита" в екипа на Инспекцията по труда. Това стана по време на тържественото дипломиране на абсолвентите от специалностите &bdquo;Икономика на човешките ресурси&ldquo; и &bdquo;Застраховане и социално дело&ldquo; в аула &bdquo;Максима&ldquo;.<br></span>

Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, предложи работа на Боряна Касабова, отличник от катедра „Човешки ресурси и социална защита" в екипа на Инспекцията по труда. Това стана по време на тържественото дипломиране на абсолвентите от специалностите „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“ в аула „Максима“.

Боряна получи своята грамота за отличие лично от министър Лазаров. &bdquo;От името на всички студенти от поток &bdquo;Човешки ресурси&ldquo; искам да изкажа благодарност на ректора на университета проф. Димитров, както и на всички наши преподаватели. Благодарни сме за положените усилия и за труда през изминалите четири години, за знанията и опита, които ни предадохте. По време на нашето обучение настъпиха някои непредвидени обстоятелства като Ковид пандемията. Но въпреки трудностите преподавателите успяха да подходят като истински професионалисти към нас. Показаха ангажираност и как да се справяме с трудностите. Затова благодарим! На колегите си искам да кажа: Следвайте смело своя път към успешна реализация.&ldquo;<br><br>

Боряна получи своята грамота за отличие лично от министър Лазаров. „От името на всички студенти от поток „Човешки ресурси“ искам да изкажа благодарност на ректора на университета проф. Димитров, както и на всички наши преподаватели. Благодарни сме за положените усилия и за труда през изминалите четири години, за знанията и опита, които ни предадохте. По време на нашето обучение настъпиха някои непредвидени обстоятелства като Ковид пандемията. Но въпреки трудностите преподавателите успяха да подходят като истински професионалисти към нас. Показаха ангажираност и как да се справяме с трудностите. Затова благодарим! На колегите си искам да кажа: Следвайте смело своя път към успешна реализация.“

&bdquo;Слушайки Боряна реших да й направя една оферта. Наскоро Министерският съвет прие документ, с който увеличи капацитета на Инспекцията по труда. Не знам тя от кое населено място е, но й предлагам да се присъедини към екипа на инспекцията, в който и да е център на областен град. И в София включително&ldquo;, каза развълнувано министър Лазаров.

„Слушайки Боряна реших да й направя една оферта. Наскоро Министерският съвет прие документ, с който увеличи капацитета на Инспекцията по труда. Не знам тя от кое населено място е, но й предлагам да се присъедини към екипа на инспекцията, в който и да е център на областен град. И в София включително“, каза развълнувано министър Лазаров.

По време на откриването на тържествената церемония министър Лазаров отбеляза, че е приел поканата да присъства с изключително удоволствие, тъй като самият той е завършил УНСС в катедра &bdquo;Икономикс&ldquo;. &bdquo;Дипломите, които ще получите днес, ще бъдат билет за вашата добра професионална реализация занапред. Казвам това не като клише, а с искрената убеденост под призмата на опита, който имам. Това, което сте научили в университета, е изключително ценно и може да бъде прилагано в практиката веднага. В Министерството на социалната политика и всички структури към него &ndash; Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда, Агенцията за хората с увреждания, Агенцията за качество на социалните услуги &ndash; са готови да окажат съдействие при вашата първа работа. В Министерството имаме поредица от инициативи, които ще ви дадат възможност да се докоснете до държавната администрация и да започнете работа в нея. Не е пресилено, ако ви кажа, че повече от 60-80% от хората, които започват работа при нас, са такива като вас. Когато има обявен конкурс, кандидатствайте!&ldquo;, сподели министърът. Той добави, че след като е завършил през 1995 г., е започнал веднага работа в Агенция по заетостта. Той разказа, че от &nbsp;2005 г. се е преместил в централата на Министерството на труда и социалната политика и докато стане министър, е работил там.

По време на откриването на тържествената церемония министър Лазаров отбеляза, че е приел поканата да присъства с изключително удоволствие, тъй като самият той е завършил УНСС в катедра „Икономикс“. „Дипломите, които ще получите днес, ще бъдат билет за вашата добра професионална реализация занапред. Казвам това не като клише, а с искрената убеденост под призмата на опита, който имам. Това, което сте научили в университета, е изключително ценно и може да бъде прилагано в практиката веднага. В Министерството на социалната политика и всички структури към него – Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда, Агенцията за хората с увреждания, Агенцията за качество на социалните услуги – са готови да окажат съдействие при вашата първа работа. В Министерството имаме поредица от инициативи, които ще ви дадат възможност да се докоснете до държавната администрация и да започнете работа в нея. Не е пресилено, ако ви кажа, че повече от 60-80% от хората, които започват работа при нас, са такива като вас. Когато има обявен конкурс, кандидатствайте!“, сподели министърът. Той добави, че след като е завършил през 1995 г., е започнал веднага работа в Агенция по заетостта. Той разказа, че от  2005 г. се е преместил в централата на Министерството на труда и социалната политика и докато стане министър, е работил там.

Ректора проф. д-р Димитър Димитров също поздрави абсолвентите. &ldquo;Изключително ми е приятно да видя пълна аула &ldquo;Максима&ldquo;. Отдавна не сме имали такава възможност заради Ковид. Искам да ви пожелая да бъдете по-уверени след като получите своите дипломи. Вашите преподаватели са ви дали необходимите знания за това. Гледайте малко по-смело напред. Настина сред вас стоят бъдещите министри и министър-председатели, това ще го видите след 20-30 години, дори по-скоро. Вие завършвате един университет, който ви дава конкурентни предимства навсякъде. Не спирайте да учите &ndash; имаме магистратури и докторантури &ndash; защото живота бързо се променя и трябва да се адаптираме към тях&ldquo;, каза ректорът на УНСС.

Ректора проф. д-р Димитър Димитров също поздрави абсолвентите. “Изключително ми е приятно да видя пълна аула “Максима“. Отдавна не сме имали такава възможност заради Ковид. Искам да ви пожелая да бъдете по-уверени след като получите своите дипломи. Вашите преподаватели са ви дали необходимите знания за това. Гледайте малко по-смело напред. Настина сред вас стоят бъдещите министри и министър-председатели, това ще го видите след 20-30 години, дори по-скоро. Вие завършвате един университет, който ви дава конкурентни предимства навсякъде. Не спирайте да учите – имаме магистратури и докторантури – защото живота бързо се променя и трябва да се адаптираме към тях“, каза ректорът на УНСС.

&bdquo;Доволни и горди сме, че последните две години бяха изключително предизвикателни и ние се справихме с тях. Основна роля за успешното преодоляване на тези ситуации има ректорското ръководство, което успя с много професионализъм и скоростни реакции да преструктурира, както преподавателския процес, така и комуникационните канали със студентите. Така не се прекъснаха работните процеси&ldquo;, каза проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет. Тя допълни, че университета е дал възможност на абсолвентите не само да усвоят знания в съответната област, но и да се справят успешно в неочаквани ситуации. &bdquo;Впечатлена съм от това, че министърът на социалната политика ви покани директно да работите в държавните структури и ви насърчи да имате смело поведение по отношение на институциите в България и да кандидатствате в тях. Пожелавам ви здраве, време и верен път!&ldquo;, каза в заключение проф. Атанасова.

„Доволни и горди сме, че последните две години бяха изключително предизвикателни и ние се справихме с тях. Основна роля за успешното преодоляване на тези ситуации има ректорското ръководство, което успя с много професионализъм и скоростни реакции да преструктурира, както преподавателския процес, така и комуникационните канали със студентите. Така не се прекъснаха работните процеси“, каза проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет. Тя допълни, че университета е дал възможност на абсолвентите не само да усвоят знания в съответната област, но и да се справят успешно в неочаквани ситуации. „Впечатлена съм от това, че министърът на социалната политика ви покани директно да работите в държавните структури и ви насърчи да имате смело поведение по отношение на институциите в България и да кандидатствате в тях. Пожелавам ви здраве, време и верен път!“, каза в заключение проф. Атанасова.

&bdquo;Огледайте се внимателно, защото до вас стоят бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Благодарение на вашия труд и на труда на вашите преподаватели от катедрата, вие сте готови за новите предизвикателства на бъдещето.&nbsp; Никога не спирайте да учите и подобрявайте вашите знания и квалификация. Помнете, че УНСС има 100-годишна история и вие сте част от нея. С УНСС е свързан елитът на нашата нация&ldquo;, отбеляза в своето изказване доц. д-р Валери Иванов Апостолов, ръководител на катедра &bdquo;Чoвешки ресурси и социална защита&ldquo;.

„Огледайте се внимателно, защото до вас стоят бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Благодарение на вашия труд и на труда на вашите преподаватели от катедрата, вие сте готови за новите предизвикателства на бъдещето.  Никога не спирайте да учите и подобрявайте вашите знания и квалификация. Помнете, че УНСС има 100-годишна история и вие сте част от нея. С УНСС е свързан елитът на нашата нация“, отбеляза в своето изказване доц. д-р Валери Иванов Апостолов, ръководител на катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“.

&bdquo;Огледайте се внимателно, защото до вас стоят бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Благодарение на вашия труд и на труда на вашите преподаватели от катедрата, вие сте готови за новите предизвикателства на бъдещето.&nbsp; Никога не спирайте да учите и подобрявайте вашите знания и квалификация. Помнете, че УНСС има 100-годишна история и вие сте част от нея. С УНСС е свързан елитът на нашата нация&ldquo;, отбеляза в своето изказване доц. д-р Валери Иванов Апостолов, ръководител на катедра &bdquo;Чoвешки ресурси и социална защита&ldquo;.

„Огледайте се внимателно, защото до вас стоят бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Благодарение на вашия труд и на труда на вашите преподаватели от катедрата, вие сте готови за новите предизвикателства на бъдещето.  Никога не спирайте да учите и подобрявайте вашите знания и квалификация. Помнете, че УНСС има 100-годишна история и вие сте част от нея. С УНСС е свързан елитът на нашата нация“, отбеляза в своето изказване доц. д-р Валери Иванов Апостолов, ръководител на катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“.

Галерия снимки от Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отлич ...