Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отличничка от катедра „Човешки ресурси и социална защита"

четвъртък, 27 октомври 2022 10:10

Лазар Лазаров, служебен заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика, предложи работа на Боряна Касабова, отличник от катедра „Човешки ресурси и социална защита" в екипа на Инспекцията по труда. Това стана по време на тържественото дипломиране на абсолвентите от специалностите „Икономика на човешките ресурси“ и „Застраховане и социално дело“ в аула „Максима“.

Министър Лазаров връчи дипломата на отличничката Боряна Касабова и предложи работа

Боряна получи своята грамота за отличие лично от министър Лазаров. „От името на всички студенти от поток „Човешки ресурси“ искам да изкажа благодарност на ректора на университета проф. Димитров, както и на всички наши преподаватели. Благодарни сме за положените усилия и за труда през изминалите четири години, за знанията и опита, които ни предадохте. По време на нашето обучение настъпиха някои непредвидени обстоятелства като Ковид пандемията. Но въпреки трудностите преподавателите успяха да подходят като истински професионалисти към нас. Показаха ангажираност и как да се справяме с трудностите. Затова благодарим! На колегите си искам да кажа: Следвайте смело своя път към успешна реализация.“

„Слушайки Боряна реших да й направя една оферта. Наскоро Министерският съвет прие документ, с който увеличи капацитета на Инспекцията по труда. Не знам тя от кое населено място е, но й предлагам да се присъедини към екипа на инспекцията, в който и да е център на областен град. И в София включително“, каза развълнувано министър Лазаров.

По време на откриването на тържествената церемония министър Лазаров отбеляза, че е приел поканата да присъства с изключително удоволствие, тъй като самият той е завършил УНСС в катедра „Икономикс“. „Дипломите, които ще получите днес, ще бъдат билет за вашата добра професионална реализация занапред. Казвам това не като клише, а с искрената убеденост под призмата на опита, който имам. Това, което сте научили в университета, е изключително ценно и може да бъде прилагано в практиката веднага. В Министерството на социалната политика и всички структури към него – Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда, Агенцията за хората с увреждания, Агенцията за качество на социалните услуги – са готови да окажат съдействие при вашата първа работа. В Министерството имаме поредица от инициативи, които ще ви дадат възможност да се докоснете до държавната администрация и да започнете работа в нея. Не е пресилено, ако ви кажа, че повече от 60-80% от хората, които започват работа при нас, са такива като вас. Когато има обявен конкурс, кандидатствайте!“, сподели министърът. Той добави, че след като е завършил през 1995 г., е започнал веднага работа в Агенция по заетостта. Той разказа, че от  2005 г. се е преместил в централата на Министерството на труда и социалната политика и докато стане министър, е работил там.

Ректора проф. д-р Димитър Димитров също поздрави абсолвентите. “Изключително ми е приятно да видя пълна аула “Максима“. Отдавна не сме имали такава възможност заради Ковид. Искам да ви пожелая да бъдете по-уверени след като получите своите дипломи. Вашите преподаватели са ви дали необходимите знания за това. Гледайте малко по-смело напред. Настина сред вас стоят бъдещите министри и министър-председатели, това ще го видите след 20-30 години, дори по-скоро. Вие завършвате един университет, който ви дава конкурентни предимства навсякъде. Не спирайте да учите – имаме магистратури и докторантури – защото живота бързо се променя и трябва да се адаптираме към тях“, каза ректорът на УНСС.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров връчи дипломата на Стефи Николова, бакалавър-отличник. „Не знам дали си представяте, но да си отличник в УНСС е извънземно постижение“, каза ректорът

„Доволни и горди сме, че последните две години бяха изключително предизвикателни и ние се справихме с тях. Основна роля за успешното преодоляване на тези ситуации има ректорското ръководство, което успя с много професионализъм и скоростни реакции да преструктурира, както преподавателския процес, така и комуникационните канали със студентите. Така не се прекъснаха работните процеси“, каза проф. д-р Маргарита Атанасова, декан на Общоикономическия факултет. Тя допълни, че университета е дал възможност на абсолвентите не само да усвоят знания в съответната област, но и да се справят успешно в неочаквани ситуации. „Впечатлена съм от това, че министърът на социалната политика ви покани директно да работите в държавните структури и ви насърчи да имате смело поведение по отношение на институциите в България и да кандидатствате в тях. Пожелавам ви здраве, време и верен път!“, каза в заключение проф. Атанасова.

„Огледайте се внимателно, защото до вас стоят бъдещи министри, депутати и представители на централната власт. Благодарение на вашия труд и на труда на вашите преподаватели от катедрата, вие сте готови за новите предизвикателства на бъдещето.  Никога не спирайте да учите и подобрявайте вашите знания и квалификация. Помнете, че УНСС има 100-годишна история и вие сте част от нея. С УНСС е свързан елитът на нашата нация“, отбеляза в своето изказване доц. д-р Валери Иванов Апостолов, ръководител на катедра „Чoвешки ресурси и социална защита“.

На тържествената церемония присъстваха преподавателите на абсолвентите, които получиха много благодарности от тях за своята всеотдайност към учебния процес. На президиума бяха проф. Димитър Димитров, доц. Валери Апостолов, министър Лазар Лазаров, проф. Маргарита Атанасова, доц. Галина Димитрова, доц. Ирина Данаилова, гл. ас. Мария Манчева, доц. Ирена Маркова, гл. ас. Десислава Колева-Стефанова (от дясно наляво)

Галерия снимки от Министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров предложи работа на отлич ...