Стартира инициативата ENGAGE.EU Think Tank

събота, 29 януари 2022 12:08

Разглеждате снимки от Стартира инициативата ENGAGE.EU Think Tank

Вижте пълен текст на Стартира инициативата ENGAGE.EU Think Tank

Темата на тазгодишната инициатива е: <i>Ролята на дигитализацията за устойчиво развитие и нейното влияние върху европейските бизнес, икономика и общества</i>.

Темата на тазгодишната инициатива е: Ролята на дигитализацията за устойчиво развитие и нейното влияние върху европейските бизнес, икономика и общества.

&bdquo;ENGAGE.EU Think Tank има за цел да се превърне в център за научни изследвания на най-високо ниво и да функционира като форум за интензивен интердисциплинарен академичен обмен, в който учените търсят решения на предизвикателствата, пред които са изправени съвременните общества&ldquo;, поясни доц. Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и координатор на ENGAGE.EU за България. Той допълни още, че с участието си в инициативата преподавателите от седемте университета ще имат възможност да разширят границите на своите научни изследвания, да създадат устойчиви изследователски екипи с чуждестранни колеги, с които да реализират съвместни публикации във водещи научни списания, както и да обменят опит и идеи.

„ENGAGE.EU Think Tank има за цел да се превърне в център за научни изследвания на най-високо ниво и да функционира като форум за интензивен интердисциплинарен академичен обмен, в който учените търсят решения на предизвикателствата, пред които са изправени съвременните общества“, поясни доц. Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество и координатор на ENGAGE.EU за България. Той допълни още, че с участието си в инициативата преподавателите от седемте университета ще имат възможност да разширят границите на своите научни изследвания, да създадат устойчиви изследователски екипи с чуждестранни колеги, с които да реализират съвместни публикации във водещи научни списания, както и да обменят опит и идеи.

Галерия снимки от Стартира инициативата ENGAGE.EU Think Tank  ...