С три години е удължена съвместната магистърска програма "Европейски бизнес и финанси"

петък, 05 август 2016 12:21

На 4 август в Нотингам се проведе периодичен преглед на сътрудничеството между Университета Нотингам Трент, УНСС, Техническия университет в Бърно и Икономическия университет в Катовице.

Комисия в състав: Wallace Murdoch, Victoria Fanning, Hannah Kingman и Dr Graham Thomas направи оценка на съвместната магистърска програма "Европейски бизнес и финанси"  между четирите академични партньори за последните три години. Целта беше да се установи дали са спазвани най-високите стандарти за качество и процедури на Университета Нотингам Трент.

доц. Емил Хелиенек, международен координатор, Каролина Борис, програмен администратор за Икономическия университет в Катовице, Станислав Скапа, ръководител и координатор за Техническия университет в Бърно, Ева Хелиенек, мениджър на международните сътрудничества за университета Нотингам трент, Дияна Митева, ръководител и координатор за УНСС (от ляво надясно)

Заключението е, че програмата, която съществува вече десет години, е изключително постижение. Комисията одобри максимално възможното удължаване за период от 3 години - без никакви условия и с адмирации за свършената работа.

Заслуга за този успех имат международният координатор на програмата доц. д-р Емил Хелиенек,  националните ръководители  и екипите, обучаващи студентите. Ръководител и координатор за България през последните 7 години беше доц. д-р Димитър Ненков, наскоро заместен от  д-р Дияна Митева. Огромната подкрепа на ръководството на УНСС е основен фактор за осъществяването на програмата.

Съвместната програма дава възможност на български студенти да учат два семестъра в УНСС и един в Университета Нотингам трент срещу редуцирана такса и да получат българска и английска диплома. Обучението е изцяло на английски и по английски правила и стандарти за качество.

Десетият випуск на УНСС ще започне обучението си през тази есен.

Повече информация за програмата може да намерите в сайта на УНСС или от д-р Дияна Митева, катедра "Финанси".

Галерия снимки от С три години е удължена съвместната магистърска програма  "Европейски бизнес и ф ...