Публична лекция "Икономиката на Европа след 2018 г."

четвъртък, 12 май 2016 11:48

Публична лекция на Сергей Афанасиев, експерт по макрофинанси и макроикономика, организираха Софийската търговско-промишлена камара и УНСС. В зала „Тържествена“ гост-лекторът говори пред преподаватели и студенти на тема „Икономиката на Европа след 2018 г.“ На срещата присъстваха проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор на УНСС, доц. д-р Пенчо Иванов, ръководител на катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“, Георги Чернев, председател на Софийската търговско-промишлена камара, гл.ас. д-р Николай Ванков, преподаватели, студенти, гости.

Силата на науката е в това да предвиди какво ще се случи в бъдеще, посочи при откриването на срещата проф. Валентин Гоев. Сергей Афанасиев е известен икономист, експерт по държавен дълг. Има делови контакти с международни финансови структури като Ротшилд, Рокфелер и др. Бил е икономически консултант в много правителства, а сега е президент на Държавния фонд за развитие на Северозапада на Русия, представи гост-лектора проф. Гоев.

Проф. Валентин Гоев открива срещата. Вдясно от него: Георги Чернев, Сергей Афанасиев, доц. Пенчо Иванов и д-р Николай Ванков

Цикличността в глобалната "нумерологична игра“, започнала от създаването на Федералния резерв в САЩ през 1913 г., проследи лекторът и коментира аспектите, позволяващи по-особено да се оцени векторът на влияние на икономическата наука в развитието на обществото. Той се спря поетапно на ключови дати, събития и периоди в световната икономика и т.нар. блокови валути. Афанасиев изясни и теорията за световната идентичност, базираща се на „глобалните корпорации“ и „мрежата“.  

Лекторът

Бизнесът и науката в единодействие са тези, които ще прогнозират какво ще се случи, благодари на лектора Георги Чернев. Благодарност за интересния поглед на Сергей Афанасиев към бъдещето отправи и д-р Ванков, който изтъкна, че лекцията е част от традиционните срещи на известни учени със студентите.

В зала "Тържествена"

От името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев проф. Гоев връчи на Сергей Афанасиев сертификат в знак на благодарност за изнесената публична лекция (на снимката долу).

.

Галерия снимки от Публична лекция "Икономиката на Европа след 2018 г." ...