Ден на отворените врати в УНСС

четвъртък, 14 април 2016 13:56

Поредното издание на „Ден на отворените врати в УНСС“ събра в аула „Максима“ стотици кандидат-студенти, дошли  от различни градове в страната, за да научат повече и разгледат „на живо“ университета. Организатори на събитието бяха  дирекция „Учебна дейност“ – отдел „Кандидат-студенти“, Университетският център по маркетинг и Студентският съвет.

„Добре дошли, бъдещи наши колеги, в най-големия университет в страната, в храма на знанието“, обърна към младите хора в залата гл. ас. д-р Николай Ванков от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“. Дипломата от УНСС отваря врати навсякъде, работодателите я приемат като синоним за високо качество и подготовка. В нашия университет всеки открива своите хоризонти, посочи д-р Ванков.

Д-р Николай Ванков, доц. Стела Ралева, Денис Димитров, Виолет Маринова (отляво надясно) 

От името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев приветствие към абитуриентите отправи доц. д-р Стела Ралева, зам.-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение.  Скъпи приятели, наши бъдещи студенти, вие сте в най-големия и най-престижния български университет, наброяващ около 23 хиляди студенти, създател на икономическия елит на страната, посочи доц. Ралева. Тя изтъкна предимствата на УНСС: лидер във висшето образование, качествено обучение от много добри преподаватели, специализирали в престижни световни университети, изследователи, които работят по редица международни научни проекти, модерна материална база, направления с много висока акредитационна оценка, тесни ползотворни контакти с бизнеса и др. По данни на Националния осигурителен институт 97, 5 на сто от випускниците на УНСС се реализират успешно на пазара на труда, изтъкна също доц. Ралева.

Кандидат-студентите в аула "Максима"

УНСС е вашият университет! Кандидатствайте в него, защото това е важна предпоставка за вашето развитие, посочи зам.-ректорът и пожела на присъстващите през септември да бъдат отново в тази зала, но вече като първокурсници в престижното висше училище.

Доц. Стела Ралева приветства бъдещите студенти на УНСС

Предстои ви нов етап от живота. Когато станете студенти в нашия университет учете, за да се реализирате успешно на пазара на труда, каза председателят на Студентския съвет Денис Димитров. УНСС дава много знания, но от вас зависи да ги усвоите и приложите.

Виолет Маринова, в.и.д. ръководител на отдел „Кандидат студенти“ към дирекция „Учебна дейност“, запозна бъдещите студенти със структурата на университета, кандидатстудентските изпити, подаването на документи и др. 

Денис Димитров Виолет Маринова

Доц. Стела Ралева връчи грамоти на студенти, активно участвали в кампанията „Кандидатствай в УНСС“ (на снимката долу).

Кандидат-студентите изгледаха рекламния видеоклип за университета, посетиха конферентните зали,  Центъра за прием на документи, Тестовия център, библиотеката на УНСС. Те имаха възможност да получат и допълнителна информация от студенти в УНСС, които бяха обособили свои информационни бюра във фоайето на университета.

В Центъра за прием на документи
Кандидат-студентите разглеждат университета
Към университетската библиотека

Желаещите положиха и своя пробен електронен изпит в Тестовия център на УНСС.

Първи изпит в Тестовия център на университета

Галерия снимки от Ден на отворените врати в УНСС ...