Чуждестранните студенти посетиха Копривщица

вторник, 05 април 2016 11:36

Университетският център за мобилност на студенти и преподаватели (УЦМСП) организира еднодневна екскурзия до Копривщица за студентите, обучаващи се по програма Еразъм+ в УНСС.

Чуждестранните студенти в Копривщица

Двадесетте и седем чуждестранни студенти разгледаха архитектурно-историческия резерват,  художествените и етнографските паметници. Програмата обхващаше обиколка на едни от най-известните къщи-музеи в красивия град, разходка по калдъръмените улички, обяд с вкусни традиционни български ястия. Момчетата и момичетата видяха и паметника на Георги Бенковски, издигнат над града. Компетентен екскурзовод запозна студентите с важни моменти от драматичната история на България от края на XIX и началото на XX век – борбите на българите за национална и църковна независимост, организирането и избухването на Априлското въстание, Руско-турската война (1877 г.-1878 г) и др.

Из музеите и забележителностите на града

Чуждестранните студенти проявиха изключителен интерес към историческото и културно наследство на България, бяха впечатлени от специфичната възрожденска архитектура и героизма на организаторите на Априлското въстание.

Пред паметника на Бенковски

За участниците бяха предвидени подаръци: тениски с логото на програма Еразъм+ в УНСС, гривни, ключодържатели и чаши. Настроението по време на екскурзията бе приповдигнато и приятелско.

Галерия снимки от Чуждестранните студенти посетиха Копривщица ...