Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по приложна информатика и статистика

четвъртък, 10 март 2016 16:18

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификати на победителите в Националното състезание по приложна информатика и статистика, което се проведе на 27 февруари в Тестовия център на УНСС. Отличени бяха 21 ученици, всички от Националната търговско-банкова гимназия, на които им се признава оценка „Отличен 6.00“ за успешно кандидатстване в поднаправление „Приложна информатика, комуникации и иконометрия“ за следващата учебна година.

На церемонията присъстваха проф. д-р Камелия Стефанова, декан на факултет „Приложна информатика и статистика“, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), Даниела Гонкова, помощник-директор на НТБГ.

Ректорът приветства бъдещите студенти на УНСС

С „Добре дошли в голямото семейство на нашия университет“ приветства абитуриентите проф. Фесчиян и посочи, че „Пътят на успеха минава през УНСС“.

Скъпи новоприети студенти, обърна се към победителите в състезанието ректорът проф. Статев. Не сте сбъркали с избора си на университет, който е най-големият по численост и с най-висок рейтинг в страната, изтъкна той. С радост ще ви очакваме на 19 септември, в първия ден на новата учебна година, пожела успех на новите студенти проф. Статев. Ректорът посочи също, че предстои НТБГ да стане базово училище на УНСС, с което приемът в университета ще се определя от постигнатия успех в гимназиалното обучение и зрелостните изпити.

Проф. Статев връчва сертификат на победител в състезанието

Това е първото ви постижение, запазете ентусиазма и порива си и занапред в студентските години, поздрави победителите в състезанието проф. Камелия Стефанова. Тя напомни, че нововъведенията в света на информационните технологии са дело на млади и талантливи хора.

Сертификати връчи и проф. Камелия Стефанова

Тази година от националните състезания 95 от завършващите Националната търговско-банкова гимназия вече са студенти в УНСС, каза Емилия Иванова и благодари за успешното сътрудничество с университета. Директорът на елитната гимназия посочи, че това са особено умни и талантливи ученици, спечелили престижното национално състезание. УНСС е връх във висшето икономическо образование в страната, а нашата НТБГ е връх в средното икономическо образование, изтъкна тя.

Сертификат от проф. Фесчиян
Емилия Иванова

Първи получи сертификата си от ректора на университета отличникът Мартин Михайлов.

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификати на победителите в Националното състезание по приложна ...