Ректорът беше специален гост на традиционния панаир на Националната търговско-банкова гимназия

петък, 26 февруари 2016 11:05

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев бе гост на XVII традиционен панаир на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), който се проведе в Интер Експо Център по проект „Интегративно практическо обучение“. Елитната столична гимназия е най-голямото икономическо училище в страната, което обучава повече от 1250 ученици по осем специалности.

При откриването на събитието

Ректорът се обърна към възпитаниците на гимназията с думите: „Скъпи бъдещи студенти на УНСС!“. В словото си пред учениците, учителите и гостите на събитието той акцентира върху задълбочаващите си връзки между УНСС и НТБГ – най-големия икономически  университет и най-голямата икономическа гимназия в страната.

Проф. Статев определи това сътрудничество като модел за истинско взаимодействие между висшето и средното образование и оповести желанието на университета и гимназията НТБГ да стане базово училище на УНСС. Ректорът поздрави участниците в панаира за тяхната зрелост и професионализъм и покани най-добре представилите се да участват в публичните събития на университета.

Проф. Статев бе специален гост на традиционния панаир на НТБГ

Директорът на НТБГ Емилия Иванова благодари на ръководството на УНСС за възможностите, които то предоставя във всеобхватното и цялостното партньорство с гимназията. Тя съобщи, че през тази учебна година, от организираните от Асоциацията на икономическите училища в България национални състезания, в УНСС вече са приети 73 ученици от НТБГ, което е отличен старт за тяхното бъдещо професионално развитие.

Проф. Статев и г-жа Иванова разговарят с ученици от гимназията

По-късно проф. Статев имаше възможност да се запознае с дейността на учебните банки, фирми и формирования на гимназията (на снимката долу).

В панаира взеха участие 56 учебни предприятия. Събитието се проведе по случай 103-тата годишнина на гимназията.

.

 

 

Галерия снимки от Ректорът беше специален гост на традиционния панаир на Националната търговско-ба ...