Национално състезание по финанси и счетоводство

събота, 12 декември 2015 11:18

За трета поредна година в Тестовия център на университета се проведе национално състезание по финанси и счетоводство. В него участваха дванадесетокласници от професионалните гимназии по икономика в цялата страна. Съорганизатор на УНСС в състезанието бе Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ). 

Минути преди началото на състезанието

Проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България, даде начало на състезанието. Тя приветства участниците от името на ректорското ръководство и им пожела да покажат най-доброто от себе си и своите знания. „Пътят на успеха минава през УНСС“, изтъкна проф. Фесчиян пред учениците – бъдещите кандидат-студенти в най-голямото и най-престижното национално висше училище. 

Проф. Фесчиян (вдясно) приветства участниците. Вляво от нея: доц. д-р Теодора Рупска от катедра "Счетоводство и анализ" и Емилия Иванова, директор на НТБГ  и член на УС на Асоциацията

Преди да започне състезанието участниците бяха информирани за условията за провеждането на техния първи електронен изпит. Учениците решаваха тест с 60 въпроса, 30 от които от учебното съдържание по финанси (публични финанси) и 30 от учебното съдържание по счетоводство (обща теория на счетоводството и счетоводство на предприятието). 

Първият електронен изпит

На 18 декември от 11.00 ч. в зала „Тържествена“ ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев ще връчи сертификатите на постигнали най-високи резултати в състезанието, с които им се признава оценка "Отличен 6" за кандидатстудентския изпит за учебната 2016/2017 година в поднаправление "Финанси, счетоводство и контрол" на УНСС. 

Победителите от националното състезание може да видите тук:  http://www.unwe.bg/aiub

 

 

Галерия снимки от Национално състезание по финанси и счетоводство ...