Ден на отворените врати в УНСС

четвъртък, 26 ноември 2015 16:21

За пореден път „Ден на отворените врати в УНСС“ се проведе в университета. Откриването му изпълни аула „Максима“ със стотици млади хора, дошли от различни градове в страната, за да видят и научат повече за висшето училище. Организатори на събитието бяха Дирекция „Учебна дейност“ – отдел „Кандидат-студенти“, Университетският център по маркетинг и Студентският съвет.

В аула "Максима"

Днес най-авторитетният и най-големият университет в България и Югоизточна Европа отваря врати за бъдещите си студенти. Добре дошли в храма на знанието УНСС, приветства присъстващите гл. ас. д-р Николай Ванков от катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“.

Д-р Ванков приветства бъдещите студенти

От името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев кандидат-студентите приветства проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета. Нека вашите мечти се сбъднат и догодина да ви посрещнем като студенти в УНСС - в най-голямото и с най-висок рейтинг висше училище в страната, пожела тя. Проф. Павлова изтъкна предимствата на университета: лидер във висшето образование, качествено обучение от международно признати преподаватели, модерна материална база, усъвършенствани по образци на водещите университети в света планове. Всички направление в УНСС са с много висока акредитационна оценка, по данни на Националния осигурителен институт 97, 5 на сто от випускниците на университета се реализират успешно на пазара на труда, изтъкна също проф. Павлова.

Проф. Веселка Павлова представя университета

Нашият университет има високи конкурентни позиции. Традиционно в него кандидатстват най-много младежи и за разлика от други висши училища в него няма професионално направление без конкуренция. Поставяме висока входна „летва“, която може да бъде преодоляна от хората със знания. Това ще е и гаранция, че като студенти ще попаднете в една аудитория със знаещи и можещи хора, увери тя младите хора. Уни­верситетът има най-много кандидат-сту­денти и рекорден брой от­лич­ници в сравнение с другите висши училища в страната. Проф. Павлова изрази очакването си, че и сред следващите студенти на УНСС има представители на държавния, политическия и бизнес елита на страната и изтъкна, че шестима премиери, шестима министри на външните работи и 14 финансови министри са възпитаници на университета.

С пожелание за успешни матури и кандидатстудентски изпити се обърна към присъстващите в аула „Максима“ и председателят на Студентския съвет Денис Димитров. Той предупреди бъдещите студенти, че ги чака сериозен труд, който трябва да положат за повече знания. С тях след завършването си вие ще бъдете оценени на пазара на труда, каза студентският лидер.

Денис Димитров приветства участниците в събитието

Виолет Маринова, в.и.д. ръководител на отдел „Кандидат студенти“ към дирекция „Учебна дейност“ на университета, запозна бъдещите студенти със структурата на университета, кандидатстудентските изпити, подаването на документи и др. 

Виолет Маринова

Трима студенти представиха в своеобразна презентация под надслов „Силата е в нас“ визията на УНСС (на снимката долу)  

Кандидат-студентите имаха възможност да получат и допълнителна информация от студенти в УНСС, които бяха обособили свои информационни бюра във фоайето на университета. (на снимките долу) 

Желаещите положиха и своя пробен електронен изпит в компютърната зала на университетската библиотека (на снимката долу)

В Деня на отворените врати младежите разгледаха и университетската библиотека…

…видяха модерния университетски Център за прием на документи,…

… с голям интерес разгледаха експонатите в Музея на УНСС

Галерия снимки от Ден на отворените врати в УНСС ...