Четиридесет и четвъртият випуск на специалност "Бизнес администрация" се дипломира

четвъртък, 26 ноември 2015 12:23

Научният секретар на катедра „Управление” доц. д-р Надя Миронова откри официалната церемония по връчването на дипломите на бакалаврите и магистрите от специалност „Бизнес администрация”. Аула „Максима” бе изпълнена с абсолвенти, преподаватели, родители, гости. На събитието присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС "магистър", дистанционно и продължаващо обучение, проф. д-р Маргарита Харизанова, ръководител на катедра „Управление”.

Абсолвентите в аула "Максима"

„Вие приключвате сериозен етап от духовното си развитие. Според всички древни мъдреци, това е най-висшата цел на човешкото съществуване“. С тези думи проф. Статев започна своето обръщение към абсолвентите. Имате всички основания да се гордеете, че сте възпитаници на университета с 96-годишна история, който за всички тези години е доказан лидер в създаването на националния елит, посочи ректорът. Той изтъкна, че шестима премиери, шестима външни министри и 14 министри на финансите от правителствата през последните 25 години са завършили нашия университет. Сигурен съм, че в тази зала има поне няколко бъдещи министри, каза още ректорът, които изрази увереност в успешната професионална и лична реализация на абсолвентите.

Проф. Статев приветства бакалаврите и магистрите
Ректорът връчва дипломата на абсолвентка

Проф. Павлова се присъдени към пожеланията за здраве, щастие и успехи, призова дипломантите да имат самочувствието на завършили университет №1 в страната. Ученето е през целия живот, напомни тя. Имате много добра теоретична подготовка, имате и много практически знания, които ще ви помагат за бъдещите успехи, каза проф. Павлова и призова абсолвентите да продължат обучението си като магистри и докторанти.

Проф. Павлова връчва диплома на абсолвент

Вярвам във вас и смятам, че вие сте готови за успешна кариера. Но ви предстои най-важният изпит в живота - реализацията на вашата кариера. Вярвам, че с упорит труд и отговорно поведение ще успеете, заяви проф. Харизанова. Тя даде пример за успешен лидер като припомни, че ректорът на университета също е бил неин студент. На своите възпитаници от 44-ят випуск тя пожела да се реализират в България. 

Проф. Харизанова със свой възпитаник

Доц. Миронова определи пожеланията си като „последна лекция, по-кратка от обикновено”. Тя се обърна към родителите на абсолвентите: „С пълно право сте горди и щастливи, но съм сигурна, че се чувствате и малко самотни. Вашите деца вече няма да имат такава необходимост от подкрепа. Но вие сте направили най-ценното, подкрепили сте ги, за да получат най-доброто образование в областта на мениджмънта“, каза тя. Със ставане на крака дипломантите отдадоха заслужено уважение и благодарност към родителите си. 

Поздрав отправи и един от абсолвентите отличници. 120 студенти избрахме специалност „Бизнес администрация”, усвоявахме науката „Управление“ и сега ни предстои да използваме знанията си в полето на бизнеса, сподели абсолвентът (на снимката долу).

Церемонията продължи с връчването на дипломите.  

Дипломантите

 

Галерия снимки от Четиридесет и четвъртият випуск на специалност "Бизнес администрация" се дипломи ...