Бакалаврите от специалност „Финанси” получиха своите дипломи

вторник, 17 ноември 2015 0:00

Много усмихнати лица и насълзени очи на абсолвенти и гости изпълниха аула „Максима” за връчването на дипломите на бакалаврите от специалност „Финанси”. На тържественото събитие присъстваха проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС по обучението в ОКС "магистър", дистанционно и продължаващо обучение, проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, доц. д-р Стоян Александров, ръководител на катедра „Финанси”, проф. д-р Маргарита Александрова, директор на Центъра за дистанционно обучение и зам.-декан на факултета, доц. д-р Пресияна Ненкова, зам.-ръководител на катедра "Финанси".

Абсолвентки

Събитието откри доц. Александров като подчерта, че този ден за него е изключително специален: „За мен днес е особен ден, тъй като това е последното ми явяване пред вас, напускам университета тази година. Вълнувам се, защото 40 години в УНСС не са малко. Тук е и моят наследник - доц. д-р Пресияна Ненкова, тя е бъдещият ръководител на катедра „Финанси”, каза доц. Александров. „Надявам се, че това, което споделих с вас през учебните години в УНСС, в голяма степен е било истина, а съветите, които ви дадох, бяха бащински.

Доц. Александров, проф. Павлова, проф. Башева, проф. Александрова, доц. Ненкова (отляво надясно)

Доц. Александров каза още, че Финансово-счетоводният факултет е един от най-желаните в университета и предлага много интересни и полезни магистърски програми. Той поздрави родителите и гостите, изрази надежда, че абсолвентите са удовлетворени от обучението си в УНСС, пожела им много професионални и житейски успехи.

Доц. Александров връчва дипломата на бакалавър 

Проф. Веселка Павлова поздрави гостите и дипломантите от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и им  пожела здраве, щастие и професионална реализация. „Вие имате основание за самочувствие, защото сте завършили най-големия бизнес университет“, каза проф. Павлова. Тя заяви, че абсолвентите успешно са изкачили едно стъпало в своето развитие и им пожела да изкачат още много стъпала. Но ги предупреди, че в живота има и насрещни ветрове, които трябва да посрещат смело и без страх.

Проф. Павлова връчва дипломата на абсолвентка

„Това е важен випуск за мен, защото през тези години бях декан на факултета”, заяви проф. Башева. Тя каза, че всяка години първокурсниците се посрещат с  думите, че това е един от най-желаните факултети и допълни, че абсолвентите винаги ще са част от голямото семейство на университета. „Вие навлизате в свят, в който моралната норма „прави добро“ се заменя с „не прави умишлено зло“. Свят, в който излизат напред ценности като рационалност вместо емоционалност, тактичност вместо откровеност, уменията да се възползваш от предимствата си пред другите.“ Проф. Башева допълни, че имената на  всички отличници са записани в книгата на декана. Тя пожела много здраве и успехи на абсолвентите и поздрави родителите за подкрепата, която са им давали.

Събитието продължи с  връчване на дипломите, много усмивки и снимки.

Проф Башева връчва диплома

Галерия снимки от Бакалаврите от специалност „Финанси” получиха своите дипломи ...