Дипломира се седмият випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси” на УНСС и Университета Нотингам Трент

вторник, 17 ноември 2015 12:59

На официална академична церемония в зала „Тържествена“ абсолвентите от седмия випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ на УНСС и Университета Нотингам Трент получиха своите дипломи. На тържеството присъстваха ректорът на университета проф. д.ик.н Стати Статев, проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор по обучението в ОКС "Магистър", дистанционно и продължаващо обучение, доц. д-р Димитър Ненков, координатор на съвместната магистърска програма от страна на УНСС. 

Проф. Стати Статев, проф. Веселка Павлова, доц. Димитър Ненков (отдясно наляво)

"Спомням си, че през ноември преди две години беше първата ни среща. Спомням си колко се вълнувахте тогава, питахте се как ще се справите в УНСС, в британския университет..", припомни на абсолвентите доц. Димитър Ненков. "А днес документираме успешния край, а и успешното начало на професионалния ви път", поздрави той дипломиралите се магистри. 

Магистрите

Никога не забравяйте университетите, който сте завършили, обърна се към абсолвентите ректорът. УНСС е българският лидер във висшето образование, той е с най-висока акредитация, особено за направление „Икономика”, а от миналата година е и най-големият университет със своите 21 434 студенти, добави проф. Статев. Носете го винаги в сърцето си, защото имате всички основания да се гордеете, че сте негови възпитаници. 

Проф. Статев поздравява магистрите от съвместната програма

Особено важно е, че получавате двойна диплома, която има голяма тежест, изтъкна ректорът. Гордея се с вас, удоволствие е да чета имейлите, които получавам от Нотингам Трент, да слушам хубавите думи за вашето представяне. Няма как човек да не изпитва гордост, когато обича страната си и вярва в качествата на достойните млади хора, които вървят по пътя на духовното си усъвършенстване, каза проф. Статев. 

Проф. Статев връчва дипломите на отличничката Диляна Симеонова

Ректорът връчи първата "двойна диплома" на абсолвентката Диляна Симеонова. „Още първия ден в УНСС оценихме, колко сме щастливи с избора на тази специалност. Изживяхме както хубави, така и трудни моменти, но бяхме заедно. Загубихме една от най-близките си приятелки, но посрещнахме малчугани, които ни радват“, каза Диляна. „Чувствам се горда, че съм с вас! В последните две години се научихме да работим заедно и да бъдем екип. Бяхме себе си и никога не се отдалечихме един от друг“, сподели развълнувано тя. 

Диплома и за Ралица Братованова, която вече е и майка

Пожелавам ви попътен вятър, въпреки че в нито една професия няма само попътни ветрове, посочи проф. Веселка Павлова. Успех в професията и живота! 

Проф. Павлова връчва диплома на магистър

Преди да започне официалното връчване на дипломите, водещият на събитието доц. Ненков прикани присъстващите да отдадат почит на починалите Лилия Петрова, главен администратор на програмата, и студентката Антония Антонова. 

Диплома и от доц. Димитър Ненков

Церемонията продължи с връчването на останалите дипломи, а випускът запамети празника с обща снимка. 

 

 

Галерия снимки от Дипломира се седмият випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизн ...