Бакалаврите и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ се дипломираха

сряда, 11 ноември 2015 10:13

В деня на 25-годишния си юбилей катедра „Национална и регионална сигурност“ изпрати своите бакалаври и магистри от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“, която също отбелязва четвърт век от създаването си. Националният и студентският химн известиха началото на тържествената церемония в аула „Максима“. 

Абсолвентите

Някои от вас вероятно пак ще слушат студентския химн при завършване на следващи специалности и магистратури, приветства абсолвентите ръководителят на катедра „Национална и регионална сигурност“ проф. д-р Димитър Димитров. Той изброи основанията им за гордост: „Завършвате университет № 1 в България, имате много добри възможности за кариерна реализация, бизнесът предпочита възпитаниците на УНСС“. 

Проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра "Национална и регионална сигурност", проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС, проф. д-р Тилчо Иванов, доайен на катедрата, доц. д-р Цветан Цветков, директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността, зам.-декан на факултет "Икономика на инфраструктурата", ас. д-р Екатерина Богомилова, научен секретар на катедрата (отляво надясно)

С пожелание за здраве и успешна професионална реализация от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев приветства бакалаврите и магистрите проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета. Това е ден на равносметка, а вие сте постигнали много, обърна се тя към дипломантите. Имайте самочувствие на подготвени специалисти във вашата област, защото УНСС е безспорен лидер в областта на икономиката, а катедра „Национална и регионална сигурност“ – марка на университета. 

Проф. Павлова приветства абсолвентите

Учението е през целия живот, напомни проф. Павлова. По думите й около 15-20 на сто от завършилите магистърска степен в УНСС вече правят следващата си магистратура. А вашата катедра предлага и интересни докторантски програми, посочи следващото възходящо стъпало на знанието зам.-ректорът. 

Диплома и книги за отличничката от випуска бакалаври

Поздравявам ви, че демонстрирахте воля да овладеете основата на тази тежка професия, поздрави дипломантите и проф. д-р Тилчо Иванов, доайен на катедрата. Професията се нуждае от мотивирани хора, подчерта той и пожела на абсолвентите насрещен, а не попътен вятър. Така ще продължавате борбата напред, за да заемете своето отговорно място в бъдещия прогрес, изтъкна той. Специфичното предимство на завършващите специалността „Икономика на отбраната и сигурността" той определи в техния задълбочен и аналитичен поглед върху проблемите. 

Проф. Димитров връчва дипломата на абсолвент

Отличниците сред бакалаврите и магистрите получиха заедно с дипломите си и книги. Випуск 2015 на бакалаврите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”  и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” и „Икономика на отбраната и сигурността”  със специализация „Корпоративна сигурност“ вече са пред предизвикателствата на професията. 

Диплома и за младия баща от випуска
Шапки горе!

 

 

 

 

    

Галерия снимки от Бакалаврите и магистрите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ с ...