Дипломираха се журналистите от осмия випуск бакалаври и седмия магистри

петък, 06 ноември 2015 15:36

Катедра „Медии и обществени комуникации“ връчи дипломите на своите бакалаври и магистри от випуск 2015. На тържествената церемония присъстваха проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета, преподавателите от катедрата проф. д.н. Любомир Стойков, доц. д-р Биляна Томова, доц. д-р Светла Цанкова, доц. д.н. Ивайло Христов, доц. д-р Цветан Кулевски и др., близки и приятели на абсолвентите. 

Журналистическото попълнение

От името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев бакалаврите и магистрите приветства проф. д-р Веселка Павлова. Не забравяйте, че завършвате университет № 1 в страната, оценен така не само по количествени показатели, но и заради своята най-висока оценка от Националната агенция по оценяване и акредитация, изтъкна тя пред абсолвентите основанието за гордост. 

Проф. Стойков открива церемонията в зала "Тържествена"

Процесът на учене е през целия живот, напомни на бакалаврите и магистрите проф. Павлова. Вие изкачихте първите стъпала, но по стълбицата на знанието ще се качвате и занапред, посочи тя и подчерта, че много възпитаници на УНСС вече завършват не по една, а по две-три магистратури. 

Проф. Павлова приветства абсолвентите

Бъдете професионалисти в това трудно поприще, призова абсолвентите проф. Павлова. Имате голям набор от теоретични знания, повечето от вас вече са се докоснали и до предизвикателствата на практиката. Постигнатото дотук не е малко, но то е и предизвикателство за вашето бъдещо развитие, каза тя. 

В зала "Тържествена"

Дипломите за висше образование са цел и мечта на духовните и интелигентните хора, те са важен празник и успешен финал, каза проф. д.н. Любомир Стойков. Той подчерта, че випуск 2015 е осмият за бакалаврите и седмият за магистрите. 

Проф. Стойков връчва дипломи

Проф. Стойков коментира драматичната ситуация в българската журналистика и големия спад в доверието към медиите,  като посочи, че сега страната ни е на последно място по свобода на словото в Европейския съюз и на 106 място в света. Разчитаме, че вие ще реставрирате това доверие и ще заемете достойно място в медийната общност, вярваме във вашия морал, професионализъм и неподкупност, каза той на абсолвентите. „Ако през живота си не си направил нещо, което да бъде описано, то поне напиши нещо, което си струва да бъде прочетено!“, сподели проф. Стойков своето кредо. 

Диплома и за Теодора Пискова, главен редактор на "Вестник на УНСС"

 

Галерия снимки от Дипломираха се журналистите от осмия випуск бакалаври и седмия магистри  ...