Петнадесетият випуск на „Публична администрация” се дипломира

четвъртък, 29 октомври 2015 13:26

На тържествена церемония в аула „Максима“ дипломи получиха бакалаврите и магистрите от  „Публична администрация“. Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев присъства на събитието и връчи дипломи и грамоти на отличниците от петнадесетия випуск на специалността. 

Абсолвентите в аула "Максима"

Развълнуван съм, че имам честта да открия тържеството, заредено с толкова положителни емоции, каза доц. д-р  Александър Вълков, ръководител на катедра „Публична администрация“. Той изтъкна, че това е 15-ият успешен випуск на специалността, което се вписва като достойна част в историята на УНСС, на университета създал плеяда национални лидери. "Днес вие ставате посланици на нашия университет. Във всяка битка, с всеки ваш успех ще доказвате, че сте истински представители на голямото академично семейство на УНСС", посочи доц. Вълков. 

Доц. Вълков, проф. Статев и проф. Розенбаум (отляво надясно)

„В основата на успехите на университета стои една истина: повечето преподаватели са не само академични преподаватели, а хора, свързани с държавното и местното управление. Те споделят своя реален опит”, посочи проф. Статев в приветствието си към бакалаврите и магистрите.

Ректорът поздравява абсолвентите

Ректорът призова студентите да приемат своите дипломи като важна стъпка в процеса на духовно усъвършенстване. „Човек трябва да повярва във възможностите си и да продължи напред”, изтъкна проф. Статев. 

Проф. Статев връчва дипломата на отличник от випуска

Професор Розенбаум, преподавател по публична администрация в Международния университет на Флорида в Маями, изтъкна пред абсолвентите колко значимо е мястото на публичната администрация. „Хората не винаги се съгласяват, че правителството е най-важната институция за обществото. Често казваме, че лекарите и адвокатите са много важни за обществото, но и те не могат да съществуват без правителството”.

Абсолвентка получава дипломата си от доц. Вълков

Церемонията продължи с връчването на дипломи и грамоти на отличниците от випуска. Новак Новаков и Ирина Стефанова поздравиха колегите си и благодариха на своите преподаватели.

Ректорът връчи дипломите на отличниците

 

Галерия снимки от Петнадесетият випуск на „Публична администрация” се дипломира ...