Публична лекция за президентските избори в САЩ и бъдещето на американската политика

сряда, 28 октомври 2015 16:58

Публична лекция на Дейвид Ривера „Президентски избори и бъдещето на американската политика“ събра преподаватели и студенти в голямата конферентна зала. Срещата бе организирана от катедра „Публична администрация“ и бе част от програмата по обучение на група студенти от Международния университет във Флорида, Маями, САЩ, (Florida International University - FIU) в УНСС.

Доц. Поля Кацамунска представя лектора Дейвид Ривера (вляво)

Лекцията бе открита от доц. д-р Поля Кацамунска, координатор на програмата по обучение на американските студенти. Тя представи Дейвид Ривера: бивш член на Камарата на представителите на Флорида, конгресмен, представляващ областта Южна Флорида, председател на републиканската партия в Маями, с опит в международната политика, консултирал правителства от Латинска Америка и други части на света.

В голямата конферентна зала

Познаването на историята на една страна е изключително важно и е ключ към разбирането на нейната политика в настоящето, посочи Ривера. Той се спря с примери на изминали президентски кампании в САЩ, съпостави основните кандидати на републиканците и демократите преди предстоящите избори през 2016 г., финансовите рекорди на кампанията, междинните избори като уникален американски политически „ритуал“ и др. 

По време на лекцията

Лекторът се спря на претендентите за кандидат-президентската номинация от двете партии, коментира нетрадиционните кандидатури и вътрешнопартийната борба при републиканците, оцени кампанията като една от най-интересните и непредсказуемите в американската история. Той сподели и личния си опит и наблюдения от срещи с избиратели в страната.

Студентите в залата

Проф. Алън Розенбаум, директор на Института за публично управление и обществено обслужване към Международния университет във Флорида, ръководител на групата американски студенти, също коментира нетрадиционната ситуация в предстоящите президентски избори.

Галерия снимки от Публична лекция за президентските избори в САЩ и бъдещето на американската полит ...