Дипломираха се бакалаврите от специалностите "Макроикономика", "Икономика" и "Икономика с преподаване на английски език"

вторник, 27 октомври 2015 12:39

На тържествена церемония в аула „Максима” абсолвентите от специалностите "Макроикономика", "Икономика" и "Икономика с преподаване на английски език" получиха дипломите си. На събитието присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев, ректорът на УНСС и ръководител на катедра „Икономикс”, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, преподавателите от катедрата проф. д-р Атанас Казаков, доц. д-р Емилия Георгиева, научният секретар гл.ас. д-р Ивайло Беев, много гости.

Абсолвенти

Особено значима е университетската степен „бакалавър”, защото тя е първото стъпало във висшия ешелон на науката, обърна се към абсолвентите проф. Статев. Той посочи, че освен с най-високия рейтинг на Националната агенция за оценяване и акредитация, УНСС е и с най-висока оценка за направление „Икономика”. Нашият университет е и най-големият в страната, единственият с над 20 000 студенти, заяви проф. Статев и добави, че според съвременните изследвания висшето училище би имало нормална академична среда при численост над 10 000 студенти. „Това дава академичен дух, контакти между студентите и преподавателите, както и цялостна образователна и научна инфраструктура, която е необходима за изграждането на всеки съвременен професионалист“. 

В аула "Максима"

Ректорът припомни, че от всичките 18 ректори в близо 100-годишната история на университета, повече от половината са от катедра „Икономикс”. Последните четирима ректори също са представители на катедрата, конкретизира той.

Това е и първото стъпало на вашето духовно усъвършенстване, което е най-важното в човешкия живот, каза ректорът и пожела на абсолвентите да продължат обучението си в следващите степени – магистърската и докторантската.

Ректорът приветства абсолвентите

Независимо от това къде ще се озовете след образованието си, винаги ще носите в сърцето си академичния дух на нашия университет, на нашите три специалности, които завършвате, заяви доц. д-р Лилия Йотова. Образованието е инвестиция в човешки капитал, тя се възвръща през целия живот, каза деканът.

Доц. Йотова връчва дипломата на бакалавър

Първите двама отличници от випуска -  Десислава Русинова и Моника Тотева, получиха своите дипломи и грамоти от проф. Стати Статев (на снимките долу).

Дипломи връчи и проф. д-р Атанас Казаков, които призова абсолвентите никога да не забравят своя университет (на снимката долу).

Доц. д-р Емилия Георгиева напомни на бакалаврите: “Ние сме европейци и носим частица от европейския цивилизационен модел. И това трябва да ни дава самочувствие и да ни окрилява навсякъде по света”.

Доц. Георгиева поздравява абсолвентка
Снимка с ректора

 

Галерия снимки от Дипломираха се бакалаврите от специалностите "Макроикономика", "Икономика" и "Ик ...