Ректорът и финансовият министър откриха ремонтирания Нов учебен корпус

сряда, 23 септември 2015 17:22

С тържествена церемония бе открит ремонтираният Нов учебен корпус. Лентата беше прерязана от ректора на УНСС проф. Стати Статев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Ректорът и министърът пред ремонтирания корпус

Проф. Статев припомни, че преди две години сградата пропадна поради свличането на земни маси и се наложи нейното укрепване и ремонт.  Добре е, че това се случи към 4-5 часа сутринта, когато корпусът бе безлюден и бяха избегнати паниката и нещастните случаи, каза ректорът. 

Присъстващите на откриването на обновения корпус

Правителството осигури близо 5 млн. лв. за възстановяване на сградата, изтъкна проф. Статев. Той благодари на всички, участвали в ремонта. 

Ректорът отправи специална благодарност към министъра на финансите Владислав Горанов за бързата реакция и допълнителните средства, отпуснати от правителството за възстановяване на покрива на корпуса. Признателни сме на всички, които отделиха време, за да бъде решен този належащ проблем, изтъкна проф. Статев и изрази радостта на студентите и преподавателите, че влизат в един обновен корпус.

Лентата е прерязана

Чувствам се неловко, защото винаги съм се водил от прословутата фраза на Милтън Фридман, че човек е свободен да прави добро на хората, но само със собствени средства, каза пред присъстващите г-н Горанов. „УНСС се е доказал като качествено висше училище и това даде възможност на правителството да защити като приоритет инвестицията в тази инфраструктура“, посочи министърът. Той изтъкна, че тази подкрепа е още по-ценна, защото е основа за допълнителна инвестиция в човешки капитал. Не трябва да губим време и да инвестираме в хората, които имат желание да учат, акцентира той.

Галерия снимки от Ректорът и финансовият министър откриха ремонтирания Нов учебен корпус ...