УНСС бе домакин на грандиозно снукър шоу, ректорът откри световната проява

сряда, 22 юли 2015 8:57

Голямото снукър шоу в България започна грандиозно в УНСС, който  бе домакин на световната проява. Университетската подкрепа в лицето на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев показа, че има място за сътрудничество между академичните среди и джентълменския спорт - по подобие на Пекинския университет, където се провежда един от най-силните турнири в света – откритото първенство на Китай с награден фонд от близо 500 хиляди паунда. 

Проф. Статев при откриването на шоуто в аула "Максима"

Повече от 500 души в аула „Максима“ гледаха снукър на световно ниво. Домакините предложиха различен подход към организацията на подобен турнир. Условията в залата бяха приети изключително добре от двамата световните шампиони Шон Мърфи и Стюард Бингам и те се заканиха да дойдат отново.

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев връчи на Мърфи и Бингам статуетката "Проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС". 

Ректорът взема стика на световния шампион Стюарт Бингъм, за да открие играта. Вдясно е бившият световен шампион Шон Мърфи

Ректорът посочи, че има две сериозни причини за домакинството на проявата. "Първата е, че нашият студент Ивайло Пеков е единственият българин, участвал в световно първенство по  снукър миналата година в Шефилд, Англия, за което бе избран безапелационно за студент-спортист на годината на УНСС", подчерта проф. Статев и съобщи, че предстои създаването на клуб по снукър в университета. Ректорът призна, че втората причина е лична - увлечението му по тази интелигентна и високоблагородна игра, което датира от края на 60-те години в родния му Бургас. "Така че подготовката ми за този удар има много дълга история“, каза той.

Ректорът на УНСС разбива топките на световните шампиони
Проф. Статев приветства участниците

Стюарт Бингъм - световният шампион по снукър за 2015 г. 

Победителят в снукър щоуто Шон Мърфи – световен шампион за 2005 г.

 

1

 

Галерия снимки от УНСС бе домакин на грандиозно снукър шоу, ректорът откри световната проява   ...