Представители на катедра "Недвижима собственост" посетиха Технологичния институт в Кавала

понеделник, 13 юли 2015 12:32

Преподаватели от катедра „Недвижима собственост” посетиха Факултета по мениджмънт и икономика на Източно-Македонския технологичен институт в Кавала, Гърция. Посещението бе по покана на координатора на програма „Еразъм” д-р Димитриус Мадитинос.

Визитата бе продължение на срещата, която катедра „Недвижима собственост” организира с общинската администрация на град Гоце Делчев преди месец. Тогава проф. д-р Йорданка Йовкова, декан на Бизнес факултета и ръководител на катедра „Недвижима собственост“, и кметът на града Владимир Москов се договориха за създаване на контакти между УНСС и университета в Кавала на база на отличните добросъседски отношения между община Гоце Делчев и префектура Кавала.

Българската делегация бе посрещната от президента на гръцкия институт проф. Атанасиус Митрополус. Той изрази желание двете висши училища да обменят студенти и преподаватели по програмата „Еразъм”, както и да си сътрудничат при разработването на съвместни научноизследователски проекти. Проф. Йорданка Йовкова изрази готовност за партньорство от българска страна.

По време на срещата

Нашите преподаватели се срещнаха и с ръководители на департаменти и колеги от Факултета по мениджмънт и икономика на гръцкия университет. Координаторът на програма „Еразъм” д-р Мадитинос отправи покана за присъединяване на УНСС към университетската мрежа Prime Networking – Euroweek, в която участват висши училища от 17 европейски страни. Бяха обсъдени варианти за организиране на съвместни научни форуми, както и възможностите за отпечатване на научни публикации на наши колеги в издания на университета–партньор.

По време на посещението преподавателите от катедра „Недвижима собственост” разгледаха материалната база на Технологичния институт в Кавала, както и забележителностите на града.

Галерия снимки от Представители на катедра "Недвижима собственост" посетиха Технологичния институт ...