УНСС поздравява Медицинския университет - Пловдив

понеделник, 25 май 2015 0:00

Ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, зам.-председател на Съвета на ректорите,   присъства на тържественото събрание по повод 70-годишния юбилей на Медицинския университет – Пловдив.

„Седем десетилетия са достойна и респектираща академична възраст, еманация на славна история и традиции, на много амбиции, усилия и отдаденост на Вашите предшественици и на Вас, техните достойни последователи, на изграждането на безценен национален образователен и научен капитал, на висок професионализъм, богата ерудиция и съзнание за благородна мисия на поколения преподаватели, студенти, випускници и служители“, изтъкна в приветствието си проф. Статев.

Проф. Статев приветства университета-юбиляр

Ректорът на УНСС посочи, че днес Медицинския университет – Пловдив е авторитетна научна институция. Хилядите му възпитаници са еталон за отлична подготовка и вярно служене на Хипократовата клетва, на почтена и всеотдайна работа за най-скъпото за всеки човек – неговото здраве. Проф. Статев изрази убеденост, че и занапред пловдивското висшето училище ще продължи да служи достойно на академичното си верую и винаги ще бъде в авангарда на българската медицинска наука и висше образование.

Проф. Статев награди МУ – Пловдив със статуетка на проф. Бобчев, а лично ректора проф. Стефан Костянев - с възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС“ (на снимките долу). 

Проф. Костянев удостои проф. Статев с почетния знак на МУ-Пловдив.

 

 

 

 

 

 

 

 

Галерия снимки от УНСС поздравява Медицинския университет - Пловдив ...