Ректорът участва в честването на юбилея на Тракийския университет

понеделник, 25 май 2015 0:00

Проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС и зам.-председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България, участва в честването на 20-годишния юбилей на Тракийския университет в Стара Загора. Той поднесе на проф. двмн Иван Въшин, и.д ректор на Тракийския университет, поздравителен адрес от името на председателя на Съвета на ректорите акад. Ваньо Митев и му връчи апликация на конска амуниция от сребро и позлата от Летнишкото съкровище.

Проф. Статев (вляво) връчи на проф. Въшин поздравителен адрес и апликация от Летнишкото съкровище

В поздравителния адрес на ректора на УНСС се посочва: „През изминалите две десетилетия Тракийският университет се утвърди като авторитетна академична институция, една от емблемите на древната,  красива и вечно млада Стара Загора, създаде свои традиции и авторитет, стана неделима част от голямото българско университетско семейство. Вашите авторитетни преподаватели, студенти, възпитаници, служители, цялата Ви академична общност е вярна на славните традиции и дух на българското висше образование и наука, на общите ни изконни ценности“.

Проф. Статев награди проф. Въшин със статуетката „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС“ за неговия принос в развитието на сътрудничеството между двата университета.

Проф. Статев връчва поздравителния адрес и възпоменателния медал на проф. Въшин

 

 

 

Галерия снимки от Ректорът участва в честването на юбилея на Тракийския университет ...