Деветнадесети турнир по тенис за „Купата на ректора“

петък, 22 май 2015 14:40

На празника на университета се проведе 19-ят традиционен турнир по тенис за „Купата на ректора“ на УНСС . Този турнир бе част от спортните прояви на висшето училище по случай неговата  95-годишнина и бе организиран от спортния клуб на преподавателите и служителите на УНСС „Св. Георги Победоносец“ с председател проф. д-р Георги Янков и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

Тази година в спорното събитие участваха 24 състезатели разделени в 2 групи по 6 двойки, след изтеглен жребий на 15 януари. В групите се играеше се по системата всеки срещу всеки и след  оформяне на класирането в тях се проведоха полуфинални мачове между победителя от едната група с втория от другата. В крайна сметка до финала на 21 май стигнаха двойките доц. Живко Драганов/ ст. преп. д-р Иван Стоилов и доц. Димитър Ненков/Петър Мончев.

Участниците в турнира

В интересен и оспорван мач, особено вторият сет, по-добрите през този ден се оказаха доц. Димитър Ненков и Петър Мончев, които победиха с 6:1/7:6.

На церемонията по награждаването присъства  проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на университета, който поздрави участниците от името на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и връчи наградите на победителите и финалистите, както и на всички участници в турнира.

Победителите с проф. Кисимов (вляво) и проф. Янков (вдясно)

Специалната награда за феърплей на председателя на спортния клуб проф. д-р Георги Янков бе връчена на един от съоснователите на клуба - Георги Йорданов, началник отдел в СК „Бонсист“.

В приветствието към участниците проф. Кисимов изтъкна значението на спорта за университета - както  за студентите, така и за преподавателите.

Купите на победителите

 

Галерия снимки от Деветнадесети турнир по тенис за „Купата на ректора“ ...