УНСС бе домакин на кръгла маса на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта и Министерството на младежта и спорта

сряда, 29 април 2015 12:19

Парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, с председател проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор на УНСС, и Министерството на младежта и спорта проведоха кръгла маса на тема: „Интеграция на младите хора в европейска България. Проблемите на младежта: митове и реалност“. На откриването на форума в голямата конферентна зала присъства и ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев.

При откриването на кръглата маса

Особена чест и радост за мен е да ви приветствам с „Добре дошли!“, обърна се към участниците в кръглата маса проф. д.ик.н. Стати Статев. Той представи пред депутатите и представителите на висшата държавна администрация университета-домакин. Ректорът изтъкна, че със своите 21 432 студенти УНСС е най-големият български университет, получил за втори път най-висока акредитационна оценка от НАОА сред всички висши училища в страната. Гордеем се, че нашият университет е основен генератор на елита на нацията, държавното управление и бизнеса, подчерта проф. Статев и посочи, че след промените през 1989 г. шестима премиери, 14 финансови министри, шестима министри на външните работи са завършили УНСС.

Ректорът проф. Стати Статев и почетният ректор проф. Борислав Борисов (отдясно наляво)

Проф. Статев изтъкна големия принос на почетния ректор проф. д-р Борислав Борисов за развитието на университета като модерна академична институция през неговите два мандата като ректор на УНСС. Тогава бяха открити и двете конферентни зали, които заедно с обновената аула „Максима“ оформиха конгресния център на университета, посочи той.

В голямата конферентна зала

Винаги сте добре дошли в УНСС, обърна се проф. Статев към присъстващите в голямата конферентна зала и изрази готовността за домакинство и при следващи събития, които могат да бъдат осъществени и с активната подкрепа на академичния експертен потенциал.

Работата на кръглата маса бе излъчвана директно в интернет.

 

Галерия снимки от УНСС бе домакин на кръгла маса на парламентарната Комисия по въпросите на децата ...