УНСС ще бъде партньор на БФС за европейското младежко първенство по футбол за юноши

сряда, 22 април 2015 15:50

На среща с представителите на Българския футболен съюз Андрей Петров и Велислав Величков ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев обеща съдействие за провеждането на европейското младежко първенство по футбол за юноши ЕВРО 2015 и достъпа до спортната база на университета.

Събитието, което е уникално за страната, тъй като за първи път от 59 г. България е домакин на такова първенство, ще се осъществи с подкрепата на Студентския съвет на УНСС, на който Велислав Величков е бивш член. На срещата присъства и председателят на Студентския съвет Денис Димитров.

Андрей Петров и ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев

Радвам се, че сме съпричастни към тази кауза, заяви ректорът и обеща да осигури подкрепа в градовете, в които ще се състои ЕВРО 2015. Като жест към университета ръководството на БФС ще осигури безплатен достъп за всички студенти от УНСС само с показване на студентска книжка на касата на стадиона. Това ще важи за всички срещи и в четирите града, в които ще се проведе първенството – Бургас, Сливен, Стара Загора и Созопол. Освен УНСС партньори на ЕВРО 2015 са Бургаският свободен университет и Тракийският университет - Стара Загора.

Велислав Величков, Андрей Петров, проф. Стати Статев и Денис Димитров (от ляво надясно)

Откриването на ЕВРО 2015 ще бъде на 6 май в Стара Загора, а финалът е на 22 май. Европейското първенство е квалификация за световното първенство и в него ще участват 16 отбора, сред които България, Италия, Холандия, Испания, Англия и др.

Повече информация за срещите и програмата можете да намерите на сайта на БФС – www.bfunion.bg.

 

 

Галерия снимки от УНСС ще бъде партньор на БФС за европейското младежко първенство по футбол за юн ...