Бъдещи юристи бяха специални гости в АССГ

вторник, 21 април 2015 10:26

Студенти от Юридическия факултет на УНСС, заедно със студенти от специалност „Информационни технологии в съдебната администрация“  на УниБИТ и ученици от училище „Дорис Тенеди“, бяха специални гости на тазгодишния „Ден на отворените врати“ в Административния съд София-град (АССГ).

Председателят на АССГ съдия Радостин Радков и колегите му отговарят на въпросите на студентите

Председателят на АССГ съдия Радостин Радков,  зам.-председателят съдия Любка Стоянова, съдиите Весела Андонова, Юлия Тодорова и Николай Ангелов, както и  ръководителите на служби и звена в Административния съд София-град отговориха на въпросите на гостите. Студентите получиха подробна информация за делата, които се гледат в съда, за работата на магистратите и служителите, проследиха пътя на една жалба от гишето до съдебната зала, влязоха в деловодството, регистратурата, адвокатската стая, отдел „Призовки“.

Опознавателна обиколка в съда

Студентите се убедиха на практика, че АССГ е не само най-големият първоинстанционен административен съд в България, но и най-натовареният – в шестте съдебни зали в този ден се гледаха десетки дела. В кратката почивка между заседанията гостите успяха да влязат в съдебна зала, да видят как функционира електронната деловодна система и др.

В съдебната зала

Галерия снимки от Бъдещи юристи бяха специални гости в АССГ ...