Доцент от катедра "Икономикс" изнесе лекция в университета на Флоренция

сряда, 15 април 2015 13:38

В началото на април доц. д-р Емилия Георгиева от катедра "Икономикс" посети университета на Флоренция, Италия, където в рамките на преподавателската мобилност по програма "Еразъм" изнесе лекция на тема "Стратегия Европа 2020 - изпълнение и предизвикателства".

По време на лекцията

По традиция студентите отговориха на 10 въпроса от встъпителен тест, свързан с историята, географията и икономиката на България, както и с културните връзки между България и Италия. Студентите работиха и върху тест, включващ 10 въпроса по "Стратегия Европа 2020", който доц. Георгиева дава и на своите възпитаници в УНСС. С резултатите ще се сравнят познанията на студентите от двата университета по един от най-актуалните въпроси в дневния ред на Европейския съюз.

Доц. Георгиева представя нашия университет

Лекцията на доц. Георгиева включваше презентация, дискусия върху конкретни аспекти на разглежданата проблематика, както и визуално представяне на актуална информация за университета, за неговите видни възпитаници и тяхната реализация на високи позиции в България и чужбина.

Нашият преподавател и италианските студенти

В рамките на своята визита в Италия доц. Георгиева осъществи срещи и с колеги от други университети, посети Европейския университетски институт във Фиезоле, Флоренция, и историческите забележителности в няколко други градове на Тоскана - Сиена, Лука и Емполи.

Галерия снимки от Доцент от катедра "Икономикс" изнесе лекция в университета на Флоренция ...