Шесто състезание по микроикономика "Ние знаем повече"

вторник, 24 февруари 2015 13:33

Шесто състезание по микроикономика „Ние знаем повече“ се проведе в университета. В него участваха 10 отбора, съставени от деветокласници от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) и студенти от I курс на УНСС, бивши възпитаници на НТБГ. На събитието, организирано по случай 102-та годишнина на гимназията, присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС, доц. д-р Лилия Йотова, декан на Общоикономическия факултет, доц. д-р Стела Ралева, зам.-ръководител на катедра „Икономикс“, проф. д-р Трайчо Спасов, ръководството на НТБГ. 

При откриването на състезанието. Отдясно наляво: проф. Трайчо Спасов, доц. Лилия Йотова, Емилия Иванова, директор на НТБГ, проф. Стати Статев, доц. Стела Ралева, ас. Аника Петкова, ас. Николай Величков и ас. Иван Наков от катедра "Икономикс"

Особена чест за мен е да присъствам на това събитие, защото освен ректор на университета съм и ръководител на катедра „Икономикс“, приветства проф. д.ик.н. Стати Статев участниците в състезанието. Той отбеляза надслова на състезанието „Ние знаем повече“ и изтъкна, че знанието е път към духовното усъвършенстване. Ректорът коментира ползотворното сътрудничество на университета с НТБГ и посочи, че през следващата година ще се организира и проведе първата олимпиада по макро- и микроикономика.

В голямата конферентна зала на университета

Проф. Статев изтъкна пред учениците и студентите, че УНСС е най-големият университет в страната, с най-висок рейтинг от Националната агенция по оценяване и акредитация, лидер сред бизнес университетите на Югоизточна Европа.

Проф. Статев приветства участниците в състезанието

Ученици връчиха на проф. Статев сертификат за почетен член на клуб "Млад икономист" към Националната търговско-банкова гимназия. Ректорът е и председател на журито, което ще оценява резултатите от шестото състезание по микроикономика.

Проф. д-р Трайчо Спасов също приветства участниците в състезанието и им пожела успех.  

Директорът на гимназията Емилия Иванова изтъкна, че най-добре представилите се на двете проведени национални състезания 35 абитуриенти на НТБГ вече са приети в УНСС. Състезанието е една от първите важни стъпки към вашето професионално поприще, изтъкна тя пред възпитаниците си и благодари на ръководството на УНСС за активното и резултатно сътрудничество между  най-елитните висше училище и гимназия в страната.

По време на състезанието

Състезанието се проведе в три кръга. Отборите трябваше  да попълнят липсващата информация върху схемата „Кръговратът на потоците“, да отговорят на зададените им въпроси и да защитят идеята си за мото и лого на клуб „Млад икономист“.

Галерия снимки от Шесто състезание по микроикономика "Ние знаем повече" ...