Ректорът и почетният ректор на УНСС бяха гости на конгреса на НБС „ВОН-КНСБ“

четвъртък, 05 февруари 2015 12:26

Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев, заместник-председател на Съвета на ректорите, и почетният ректор проф. д-р Борислав Борисов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, бяха гости на четвъртия конгрес на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука–КНСБ“ (НБС „ВОН-КНСБ“).

Проф. Статев връчи на доц. д-р инж. Лиляна Вълчева, председател на синдиката, възпоменателния медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство“ за нейния принос в социалния диалог и партньорството между УНСС и НБС „ВОН-КНСБ“ и за отстояване на правата на академичната общност. 

Проф. Статев връчва на доц. Вълчева възпоменателния медал

През годините синдикатът си извоюва името на авторитетна организация и заслужено спечели уважението и доверието на представителите на българското висше образование и наука със защитата на техните права, с активната си дейност за равнопоставеност на социалния диалог, подчерта в приветствието си ректорът. Той изрази увереност, че конструктивният диалог между УНСС и синдиката ще продължи в дух на колегиално разбирателство и в името на интересите на академичната общност.

Доц. Вълчева получи специална грамота от проф. Борислав Борисов за ползотворна работа със Съвета на ректорите в периода 2008 - 2012 г., когато проф. Борисов беше негов председател (на снимката долу). 

Делегатите на конгреса преизбраха единодушно доц. Вълчева за председател на НБС „ВОН-КНСБ“.

Делегатите на конгреса избраха в ръководството на синдиката двама преподаватели от УНСС: доц. д-р Росен Кирилов от катедра „Информационни технологии и комуникации“ - за зам.-председател, и доц. д-р Силвия Трифонова от катедра „Финанси“ – за председател контролно-ревизионната комисия.

Доц. Силвия Трифонова (втората от ляво надясно) и доц. Росен Кирилов (първият вдясно). До него е доц. Маргарита Кръстева, председател на НБС „ВОН-КНСБ“ в УНСС

Галерия снимки от Ректорът и почетният ректор на УНСС бяха гости на конгреса на НБС „ВОН-КНСБ“  ...