Шести турнир по тенис на маса за "Купата на УНСС"

сряда, 21 януари 2015 13:05

Шестият турнир по тенис на маса за "Купата на УНСС" се проведе в СК „Бонсист“. Това бе и първото спортно събитие, посветено на 95-годишнината на университета. В него участваха 28 преподаватели и служители от висшето училище.

В турнира участваха рекорден брой състезатели

В първия етап на състезанието жребият определи участниците в групите. Всеки изигра по три мача, а класиралите се за втория кръг се състезаваха по схемата за директна елиминация. След оспорван двубой бяха излъчени и четиримата най-добри тенисисти. Победител стана Юлиян Бакалов, следван от Ангел Ангелов, а третото място си поделиха Петър Грозев и Веселин Ангелов.

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи медалите на победителите (на снимките долу) и поздрави всички участници в турнира.

В заседателната зала на СК „Бонсист“ бе изтеглен и жребият за турнира по тенис на корт за „Купата на ректора“. Турнирът се провежда за деветнадесета поредна година и е организиран от спортния клуб на преподавателите и служителите „Св. Георги Победоносец“ и катедра „Физическо възпитание и спорт“.

От тази година се възстановява и самостоятелният женски турнир по тенис на маса.

Всички заедно

Краят на спортното събитие ще е на 21 май, когато е празникът на УНСС.

Галерия снимки от Шести турнир по тенис на маса за "Купата на УНСС" ...