Ректорът връчи сертификати на победителите от второто Национално състезание по финанси и счетоводство

петък, 19 декември 2014 14:05

Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификати на победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство, което се проведе на 14 декември в Тестовия център на УНСС. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“,  Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието и науката, Емилия Иванова, директор на Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, Ангел Крайчев от Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), преподаватели и родители на отличените ученици. Във второто национално състезание, организирано от УНСС със съдействието на НТБГ и ИДЕС, участваха повече от 150 ученици от 25 професионални гимназии в България.

Отляво надясно: проф. Стати Статев, Ваня Кастрева, Емилия Иванова, проф. Снежана Башева, Ангел Крайчев
Победителите в състезанието

Добре дошли във вашия университет, приветства победителите в състезанието проф. Огнян Симеонов. Тридесетте учениците, показали най-високи резултати на Националното състезание по финанси и счетоводство, получават сертификат от УНСС, с който им се признава оценка „Отличен“ 6 за кандидатстудентския изпит в поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол“ за учебната 2015/2016 г. Когато завършите нашия университет, ще имате добро бъдеще  и успешна кариера, изтъкна първият зам.-ректор на УНСС.

Проф. Огнян Симеонов

"Вие сте не само знаещи, но и можещи! И го доказахте", приветства отличените ученици Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието и науката. Като добър знак за модерността на образованието, за тясната връзка и приемствеността между средното и висшето образование, определи тя резултатите от състезанието. Бъдещето ви е на студенти в най-добрия университет, изтъкна тя и сподели, че и нейният син е успешен възпитаник на УНСС. Пред вас са отворените врати на света, бъдете предприемчиви, знаещи и родолюбиви и отдайте силите си за просперитета на България, призова тя младите хора. Тази година вече е успешна за вас, защото сте на прага на университета. Бъдете щастливи, мечтайте и побеждавайте, пожела тя на средношколците.

Зам.-министър Ваня Кастрева

Скъпи студенти от випуск 2015, поздравявам ви за вашето дръзновение, смелост и вяра, обърна се към младите хора в залата ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. Гордейте се, че вече сте студенти в УНСС. При мотивация и желание, каквито показахте, бъдещето ви е ясно, посочи ректорът и аргументира решението на ректорското ръководство да даде предварителен шанс на кандидат-студентите в УНСС, а не да ги ограничи само до един изпит за прием.   

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев

Ректорът изтъкна също, че бъдещите студенти в УНСС стават част от най-големия по численост университет в страната, с най-висок рейтинг от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА), с най-висока институционална оценка по основните му професионални направления, с трудова реализация от над 90 на сто на възпитаниците му. Той пожела на победителите в състезанието просперитет, благополучие и удовлетворение от заслужения предновогодишен подарък „студент в УНСС“.

Проф. д.ик.н. Стати Статев връчи сертификати на отличниците в състезанието. Първите наградени бяха Светослава Стойнева и Митко Пантов - постигнали максимален брой точки на състезателния тест.

Проф. Статев връчва сертификата на отличника Митко Пантов

Чест е да си партнираме с УНСС, изтъкна Емилия Иванова, директор на НТБГ. Чест е да участваме в Националното състезание по финанси и счетоводство, което можем да наречем традиционно, защото го провеждаме втора година. Учениците, които влизат в този университет, стават все по-добри, посочи тя и пожела поколението на 19-годишните да изгради стабилна и просперираща икономика на България.

Директорката на НТБГ Емилия Иванова

Вие сте елита на българската младеж и трябва да сте горди от постигнатия успех, приветства учениците и Ангел Крайчев от ИДЕС. Учете в този прекрасен университет, големите успехи са пред вас. Вие сте поколението, което ще защити авторитета на икономическата професия и ще продължи да го утвърждава, посочи той.

Ваня Кастрева връчва сертификат на бъдеща студентка в УНСС
Всички заедно

Галерия снимки от Ректорът връчи сертификати на победителите от второто Национално състезание по ф ...