Възпитаниците на катедра „Предприемачество“ на прага на успешна кариера

петък, 19 декември 2014 9:55

Бакалаврите от четвъртия випуск на една от най-младите специалности в УНСС „Предприемачество” и магистрите от първия випуск „Фамилно предприемачество“ получиха дипломите си. На церемонията в зала „Тържествена“ присъстваха ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев, зам.-ректорът проф. д-р Валентин Гоев, ръководителят на катедра „Предприемачество“ проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, посланикът на Република Словакия Н.Пр. Мариан Якубоци, председатели и представители на камари, банки, предприемачи и мениджъри, близки и приятели на абсолвентите.

Ректорът проф. Стати Статев приветства абсолвентите. Вдясно от него: проф. Кирил Тодоров и Н.Пр. Мариан Якубоци

Церемонията по връчването на дипломите бе открита от проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, ръководител на катедра „Предприемачество”. Той изтъкна, че системното преподаване на предприемачество в университета е още от 1991 г. и специалността е сред пионерите дори в Западна Европа. Проф. Тодоров акцентира върху международните контакти и проектите, връзките с бизнеса, обучението на наши и чуждестранни студенти, научните постижения. Ръководителят на катедрата напомни на абсолвентите думите на Питър Дракър, че предприемачите успяват да открият възможности за бизнеса там, където другите виждат само хаос. Предприемачът винаги търси промяна, реагира на нея и я използва като възможност, даде напътствия той на възпитаниците си и им пожела успешно кариерно развитие.

Младите предприемачи

Не бих могъл да пропусна тази церемония по много причини: заради богатата история и сериозните постижения на катедра „Предприемачество“, каза ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Той също се върна назад в годините, за да изтъкне, че днес предприемачеството се гради отново и успехът е очевиден. Бъдете горди, че завършвате тази елитна специалност в най-големия и най-добрия университет, чиито студенти намират над 90% реализация на пазара на труда, обърна се ректорът към бакалаврите и магистрите. За четири години вие направихте голяма крачка в духовното си усъвършенстване и нека дипломите бъдат ново начало в развитието ви, каза проф. Статев и пожела на абсолвентите и близките им весели Рождественски празници.

Проф. Стати Статев

Ректорът връчи дипломи и грамоти „Бакалавър отличник“ на най-добрите четирима, постигнали висок успех по време на обучението си (на снимката долу).

Успех и късмет пожела на български и посланикът на Република Словакия Н.Пр. Мариан Якубоци, който също връчи дипломи.

Поздравления от словешкия посланик

Проф. Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност, напомни на бакалаврите, че трябва да продължат обучението си в магистърската степен, а на магистрите – да кандидатстват за докторантура.

Проф. Гоев връчва дипломата на абсолвентка

На церемонията по връчването на дипломите присъстваха също Н.Пр. Темиртай Избастин, ръководител на дипломатическата мисия на Република Казахстан в България, Томаш Бичан, зам.-посланик на Република Словакия, Илия Келешев, председател на Българската браншова камара по машиностроене, Георги Чернев, председател на Софийската търговска камара, Георги Беловски, изпълнителен директор на  „Топлофикация“ София,  д-р Кирил Григоров, управител на Общинския гаранционен фонд за МСП към Столична община, Емма Вита, зам.-директор на „Конфиндустрия България“, Илонка Каратодорова, директор на дирекция "Малки и средни предприятия и агробизнес" на Банка ДСК, Диана Паригвоздева, главен експерт в Банка ДСК, Жанет Попова, предприемач, фирма „АМЕТ,  Богдан Василев, мениджър, фирма „Петров ПМ“, Иван Коцев, предприемач, фирма „Райзен“. Те отправиха приветствия и пожелания към абсолвентите.

Проф. Тодоров и Н.Пр. Темиртай Избастин връчват дипломата на една от 65-те бакалаври от специалност "Предприемачество"

Галерия снимки от Възпитаниците на катедра „Предприемачество“ на прага на успешна кариера ...