УНСС ще си сътрудничи с Държавния университет «Н. А. Некрасов» в Кострома, Русия

четвъртък, 18 декември 2014 12:39

Договор за сътрудничество между УНСС и Държавния университет «Н. А. Некрасов»,  Кострома, Русия, бе подписан в руския град. Подписването на документа стана на тържествена церемония при откриването на научно-практическата конференция "Правните реформи: причини, процедури, резултати, ефекти (150-годишнината на съдебната система и поземлената реформа 1864 г.)".

Доц. Таня Йосифова и ректорът проф. Александър Наумов подписват документа

От страна на УНСС договорът бе подписан от доц. д-р Таня Йосифова, ръководител на катедра „Частноправни науки“. Нашата преподавателка изнесе и доклад на пленарното заседание на конференцията, в работата на която участваха учени от България, Беларус и водещи руски университети и академии.

След подписването на документа доц. Йосифова заяви, че сътрудничеството на УНСС с Държавния университет „Н. А. Некрасов“ е традиционно, макар и досега неформално. С новия договор то навлиза в нов етап на перспективно и дългосрочно взаимодействие.

Като важна крачка в международното сътрудничество бе определен документа и от декана на Юридическия факултет на университета в Кострома Алексей Сироткин. Предвиденият обмен на студенти и преподаватели от българското и руското висше училище за нас е и много ценен опит, заяви той.    

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с Държавния университет «Н. А. Некрасов» в Кострома, Русия ...