Кестен в двора на университета засадиха абсолвентите от „Европеистика“

събота, 13 декември 2014 9:53

Випуск 2014 на специалност “Европеистика” получи своите дипломи на официална церемония в зала „Тържествена“ и остави жива следа с дръвче, засадено в двора на университета. 

Бакалаврите

Вие сте сред малцината, които имаха щастието и честта да бъдат подкрепяни от своя “класен ръководител” доц. д-р Пламен Ралчев, каза на абсолвентите ръководителят на катедра „Международни отношения“ проф. д-р Георги Генов. Той уточни, че академичният феномен “класен ръководител” е резултат от разбирателство и общи виждания, а не на административен акт. 

Проф. Георги Генов (вдясно) и доц. Пламен Ралчев

Съжалявам, че не съм работодател, защото ако бях, щях да наема този “дрийм тийм 2014” на работа веднага, каза доц. Пламен Ралчев пред абсолвентите и гостите. Той сподели, че дипломирането на випуска го изпълва с противоречиви чувства: весел е, защото студентите му достигат върхове, но и тъжен, че няма да ги вижда често.

"Дрийм тийм"

Това е най-добрият, а и най-красивият випуск досега, градира оценките проф. Георги Генов и допълни, че европейстите са втори по успех в университета. А тайната за това са постоянството и трудът, конкретизира ръководителят на катедрата. Е, понякога изглежда трудно, но то е само докато започнете. След това всичко става постижимо, добави проф. Генов.

С гордите и щастливи родители

След 20 години България ще е такава, каквато вие я направите. Ако не харесвате нещо в нея, идете в парламента и го поправете, даде напътствия проф. Генов. През изминалите години няма безработен, завършил специалността „Европеистика“ в УНСС, каза още той. 

Проф. Генов връчва дипломата на абсолвентка

След церемонията абсолвентите посадиха в двора на университета кестен. Ако се търси символика в избора на дръвче, тя е ясна. Поради голямата си вътрешна сила и ценните си качества у много народи кестенът е символ на мъдростта, а за младите европеисти символизира и успеха от постигнатото през годините в университета. Доц. Ралчев изрази надежда, че възпитаниците му и дръвчето ще имат здрави и добри плодове в живота.

Доц. Ралчев помага и при засаждането на дръвчето
Кестеновото дърво на европейстите

Галерия снимки от Кестен в двора на университета засадиха абсолвентите от „Европеистика“ ...